Direct naar de content

Rotterdam stevent af op nieuw bouwrecord

Aantal woningen waarvan de bouw start blijft groeien

Met de start van het bouwproject Little C naast de Coolhaven komt het aantal woningen waarvan de bouw dit jaar is gestart op 2600. Op basis van de voortgang van andere bouwprojecten, kan de bouw dit jaar uitkomen op 3800. Net meer dan het bouwrecord uit 2017, toen startte de bouw van 3764 woningen.
 

Wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling maakte de cijfers bekend bij het slaan van de eerste paal van het project Little C, naast de Coolhaven. “Rotterdammers willen een wooncarrière in hun eigen stad, dat zie je ook weer bij Little C. Meer dan de helft van de kopers komt uit Rotterdam en wil ruimer, groener of mooier wonen. De vraag naar huizen is enorm en we moeten die huizen blijven bouwen. Als we dit tempo vasthouden dan gaan we weer het bouwrecord breken!”

Een greep uit de gestarte projecten van 2018:
• De Startmotor (566 woningen nabij het Ikazia ziekenhuis)
• Laan van Tinbergen (56 huizen in park 16Hoven)
• Zuiderhof (73 huizen op het terrein van het voormalige Zuiderziekenhuis)
• Transformatie van de Lee Towers (840 woningen in de voormalige Marconitorens)

En later in 2018
• Cooltower (281 huizen)
• Zalmhaventoren (482 huizen)

Rotterdam blijft flink doorbouwen, zoals afgesproken is in de Woonvisie 2030. Binnen de grenzen van de stad krijgen gebieden een nieuwe bestemming om nieuwe huizen te kunnen bouwen. Waar het kan worden bijvoorbeeld leegstaande kantoren en winkels omgebouwd tot woningen. Vanwege het huidige tempo in de bouwproductie is het naar verwachting mogelijk de nieuwbouwambitie uit de Woonvisie al veel eerder te realiseren dan 2030.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl