Direct naar de content

Rotterdam start pilot inzameling en hergebruik van overtollige verf

Eerste tien klanten Piekfijnwinkel Centrum ontvangen 1 blik gratis

Van 9 maart tot en met 30 juni houdt de gemeente Rotterdam in samenwerking met Akzo Nobel een proef met het hergebruiken van overtollige verfresten. Mensen kunnen de verf die zij over hebben van het klussen in huis, inleveren bij één van de Rotterdamse milieuparken. Daar wordt vanaf nu ook gekeken of de verf nog door iemand anders gebruikt kan worden in plaats van weggegooid. Goed voor het milieu en de circulaire stad.

In de milieuparken wordt de kwaliteit van de verf zorgvuldig getest en gecontroleerd. Geschikte verf gaat daarna naar de Piekfijnwinkels zodat het kan worden verkocht voor een zacht prijsje. Op die manier zorgen we samen voor minder liters overtollige verf en dus voor een beter milieu. Dit sluit aan bij de ambitie die Rotterdam als circulaire stad heeft om steeds minder afval te produceren, zuinig te zijn op onze grondstoffen en producten zoveel mogelijk te hergebruiken.

Eerste tien gratis
De eerste tien klanten die op donderdag 9 maart om 12.45 uur hun verf komen kopen bij de Piekfijnwinkel op de Mariniersweg hebben geluk: de eerste tien blikken verf zijn gratis!

Soorten verf
Rotterdammers kunnen al hun watergedragen muurverf die zij over hebben, inleveren bij de milieuparken. Andere soorten overtollige verf kunnen zij daar overigens ook kwijt. Die zien we niet terug in de Piekfijnwinkels, maar wordt in fabrieken gerecycled.

In november 2016 startte overigens al een eerder project in samenwerking met Akzo Nobel om de stad leefbaarder en veerkrachtiger te maken. Vier basisscholen in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken kregen toen een opfrisbeurt met overtollige verf.

Piekfijnwinkels
De gemeente Rotterdam beheert vier Piekfijnwinkels in de stad. Deze warenhuizen met tweedehands spullen zijn zes dagen per week geopend. Op www.rotterdam.nl/piekfijn staan de openingstijden.
• Piekfijn Charlois, Wolphaertsbocht 246, 3083 MV  Rotterdam
• Piekfijn Hoogvliet, Middenbaan 218, 3191 EL  Rotterdam
• Piekfijn Centrum, Mariniersweg 255, 3011 NM  Rotterdam
• Piekfijn Prins Alexander, Aluminiumstraat 6, 3067 GS  Rotterdam

Milieuparken
Rotterdam heeft zeven milieuparken waar bewoners verf in kunnen leveren. Op www.rotterdam.nl/milieuparken staan de openingstijden.
• Milieupark Charlois, Aploniastraat 12, 3084 CC Rotterdam
• Milieupark Delfshaven, Keilezijweg 15, 3029 BW Rotterdam
• Milieupark Hillegersberg-Schiebroek, Melanchtonweg 139, 3045 PN Rotterdam
• Milieupark Hoek van Holland, Zekkenweg 100a, 3151 ZC Hoek van Holland
• Milieupark IJsselmonde, Hekendorpstraat 55, 3079 DX Rotterdam
• Milieupark Prins Alexander, Nikkelstraat (ingang Hoofdweg) 131, 3067 GD Rotterdam
• Milieupark Rozenburg, Frans Halsstraat 2, 3181 HC Rozenburg


Noot voor de redactie:

Pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het startmoment op donderdag 9 maart om 12.45 uur bij de Piekfijnwinkel aan de Mariniersweg 255.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of ba.moratis@rotterdam.nl