Direct naar de content

Rotterdam start met pilot Blending010

Rotterdam start met de pilot Blending010. Horeca- en Retail ondernemers uit de hele stad kunnen zich hier vanaf morgen voor aanmelden. Blending010 is de Rotterdamse versie van de landelijke pilot van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) waarin mengvormen tussen winkel- en horecafuncties tijdelijk worden toegestaan.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie): “Rotterdamse ondernemers moeten zo min mogelijk belemmeringen hebben. Zij moeten in staat zijn hun klanten iets extra’s te bieden om zich te onderscheiden en om klanten aan zich te binden. Met deze pilot geven we ze de ruimte om hiermee te experimenteren. Ik roep ondernemers op zich snel in te schrijven en in de pilot te laten zien wat hun mooie ideeën teweeg kunnen brengen.”

Meer ruimte voor ondernemer
In een restaurant een flesje huisgemaakte olijfolie en tapenade kopen die zo lekker was bij het voorgerecht? Een prosecco in een bruidsmodezaak om de aanschaf van een trouwjurk te vieren? Drankjes proeven in een slijterij? Binnen de huidige wet- en regelgeving is het nu niet toegestaan om dit als ondernemer aan te bieden. Onder de naam Blending010 kunnen ondernemers nu een jaar lang profiteren van ontheffingen binnen de Drank- en Horecawet en zo hun innovatieve ideeën uitvoeren.

Inschrijven
Rotterdamse retail- of horecaondernemers uit de hele stad met een innovatief idee voor blending van retail met horeca of andersom kunnen zich vanaf morgen 19 februari tot 7 maart 2016 inschrijven voor deelname via blending010@rotterdam.nl. Er mogen maximaal 25 ondernemers deelnemen aan de pilot. De ingediende ideeën worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld op geschiktheid en volledigheid en geselecteerd voor deelname. Voorwaarden voor deelname zijn vanaf 19 februari te vinden op: www.rotterdam.nl/blending010.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.