Direct naar de content

Rotterdam Routes biedt eerste route in het Chinees

Burgemeester Aboutaleb lanceert gratis app tijdens start Chinees Nieuwjaar

Rotterdam kent een grote Chinese gemeenschap en trekt ieder jaar meer Chinese toeristen aan. Om hen wegwijs te maken in de stad, biedt Rotterdam Routes vanaf nu routes in het Chinees aan. Tijdens de feestelijke opening van het Chinees Nieuwjaar op zaterdag 6 februari presenteert burgemeester Aboutaleb de eerste route in het Chinees: de Burgemeesterroute. Deze is direct via de gratis app beschikbaar.

Nederland is een populaire bestemming voor Chinese toeristen. Het afgelopen jaar brachten 300.000 Chinezen een vakantie door in ons land. In Rotterdam zijn zij zelfs de snelst groeiende groep toeristen. Een belangrijke toeristische trekpleister is de West-Kruiskade oftewel ’Chinatown’: de thuisbasis van de grote en hechte Rotterdams-Chinese gemeenschap met tal van Chinese supermarkten, cadeauwinkels en restaurants.

Genoeg redenen voor Rotterdam Routes om een aantal van de wandelroutes naar het Mandarijn te vertalen, te beginnen bij de Burgemeesterroute. Deze route neemt je mee langs alle favoriete plekken van burgemeester Aboutaleb en wordt op 6 februari gelanceerd, tijdens de aftrap van het Chinees Nieuwjaar in het Wijkpark Oude Westen. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk om een deel van de route samen met de Chinese gids te wandelen. In de loop van 2016 volgen meer routes in het Chinees.

App Rotterdam Routes
De app Rotterdam Routes, met meer dan tien routes in het Engels en het Nederlands, neemt de wandelaar mee op reis door de stad. Via de eigen telefoon vertellen echte Rotterdammers over hun stad en leiden de luisteraar langs bijzondere plekken en verborgen parels. Rotterdam Routes is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.

De app Rotterdam Routes is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Rotterdam Partners.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie Yvette Ignatius, iy.ignatius@rotterdam.nl, 06 5374 4090 of met Anke van de Vliet via anke@brandcommunicatie.nl, 010-4333500.