Direct naar de content

Rotterdam presenteert vanaf 21.15 uur live voorlopige uitslagen referendum

Ook de opkomst is vanaf nu live te volgen op rotterdam.nl

Rotterdammers gaan vandaag naar de stembus voor het referendum over de associatieovereenkomst bij één van de 290 stembureaus. Het opkomstpercentage tijdens het referendum is live te volgen op de website van Rotterdam. Dat is mogelijk doordat de stembureauvoorzitters worden ondersteund met de StembureauApp. Dankzij deze app is het ook mogelijk om vanaf 21.15 uur live de voorlopige uitslagen te volgen op de website als per stembureau de voorlopige uitslag wordt doorgegeven.

Iedereen kan de voorlopige uitslagen binnen zien komen op www.rotterdam.nl/referendum6april. Na het sluiten van de stembureaus tellen de stembureauleden handmatig de stembiljetten. De voorzitters van de stembureaus voeren deze gegevens in op de Stembureauapp. Met het live streamen van deze gegevens is real time zichtbaar hoe de voorlopige uitslagen vanaf de 290 stembureaus van Rotterdam binnenkomen.

Definitieve uitslag
De uitslag die de StembureauApp laat zien, is de voorlopige uitslag. Op vrijdag 8 april wordt de definitieve uitslag van Rotterdam om 10.00 uur bekend gemaakt door het hoofdstembureau van de gemeente Rotterdam. De bekendmaking vindt plaats in het stadhuis in de Raadszaal en is openbaar. Ook is de bekendmaking te volgen op http://rotterdam.raadsinformatie.nl

StembureauApp
De Stembureauapp ondersteunt al sinds 2012 de voorzitters op de stembureaus, onder andere door het controleren van de geldigheid van de stempassen. De mogelijkheden van de app worden steeds meer benut. Alléén de stembureauvoorzitters maken gebruik van deze app. Er wordt dus niet mee gestemd. De StembureauApp registreert geen persoonlijke gegevens.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, telefoon: 06-13155120. U kunt u ook kijken op www.rotterdam.nl/verkiezingen