Direct naar de content

Rotterdam presenteert Barbara van Bergen als Sportstad Ambassadeur

Op zondag 1 juni, werd tijdens 010Moves, de samenwerking met Barbara van Bergen door wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Sport en Cultuur) bekrachtigd. Rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen gaat aan de slag als Rotterdam Sportstad Ambassadeur. Via clinics en evenementen zal zij de Rotterdammers enthousiasmeren om hun talenten te ontwikkelen en te stimuleren tot sporten.

Van Bergen voegt zich aan het rijtje van: Soufiane Touzani, Jeroen Hertzberger, Fatima Moreira de Melo, Leontien Zijlaard-van Moorsel, Raemon Sluiter, Deborah Gravenstijn, Robert Eenhoorn en Francisco Elson. Dit brengt het totaal op negen ambassadeurs. Van Bergen is het eerste Rotterdamse boegbeeld met een beperking. Een rolstoel en de bal gaf haar vleugels, waardoor ze de Paralympische Spelen in Peking en Londen bereikte.

Nog voordat Barbara doorbrak in rolstoelbasketbal, deed zij aan meerkamp atletiek. ‘Voordat ik een dwarslaesie kreeg was ik een meerkamper. Mijn sport was polsstokhoogspringen en ik was, al zeg ik het zelf, best goed. Na mijn ongeluk in 2007 trainde ik mee met het Nederlandse team rolstoelbasketbal. Ik bleek er gevoel voor te hebben, wist dat dit het voor mij was.’ Barbara was naar eigen zeggen ‘de juiste persoon op de juiste plek’, zeker nadat ze met haar sportmentaliteit een bronzen medaille behaalde op de Paralympische Spelen in Londen. De komende jaren heeft de paralympiër genoeg uitdagingen. ‘Er komt nog een EK en WK op weg naar Rio in 2016. Dat is dan ook mijn ultieme doelstelling: in Rio goud halen. ’

010Moves
Op het evenement 010Moves werd de 33-jarige rolstoelbasketbalster geïntroduceerd tot het ambassadeurschap van de sportstad. ‘Ik wil mensen enthousiasmeren met wat je allemaal kan bereiken als je een beperking hebt. ’Rotterdammers werden tijdens 010Moves uitgedaagd om deel te nemen aan één van de achttien sporten. Schouwburgplein was het decor voor freerunnen, boksen, hockey, bmx en heel veel meer. Ook werd Barbara van Bergen uitgedaagd voor een potje rolstoelbasketbal met wethouder Adriaan Visser en Rotterdam Sportstad Ambassadeur Francisco Elson.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, communicatieadviseur Sport en Cultur, telefoonnummer: 06-23302705, kcm.arntz@rotterdam.nl