Direct naar de content

Rotterdam pakt drie winkelgebieden aan

Noorderboulevard, Winkelboulevard Zuid en Plein 1953

De gemeente Rotterdam gaat, samen met ondernemers en vastgoedeigenaren, drie winkelgebieden aanpakken om deze vitaler en aantrekkelijker te maken: de Noorderboulevard, Winkelboulevard Zuid en Plein 1953. Uit gesprekken van de gemeente met winkeliers in verschillende winkelgebieden zijn de meest kansrijke aanknopingspunten naar voren gekomen in deze drie winkelgebieden. Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) bezocht de drie gebieden op donderdag 2 juli om de ondernemers daar zelf te spreken.

Wethouder Struijvenberg:Vitale winkelgebieden zijn belangrijk voor Rotterdam. De gemeente heeft de afgelopen maanden met veel ondernemers en vastgoedeigenaren gesproken over ondernemen in deze drie winkelgebieden. Er liggen kansen om de gebieden toekomstbestendig te maken. Om die kansen te verzilveren moeten de ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente samen aan het werk. De gemeente wil die samenwerking aan gaan. Daarom starten we direct na de zomer bijeenkomsten met ondernemers en vastgoedeigenaren.”

Winkelaanpak

Inzet van de gemeente Rotterdam op meer samenwerking met de Rotterdammers en in dit geval ondernemers is speerpunt van het Kendoe-collegeprogramma. Bij de aanpak van winkelgebieden komt de gemeente niet vertellen wat er moet gebeuren maar luisteren welke ideeën er bij ondernemers en vastgoedeigenaren zijn. Eerder dit jaar is de gemeente met die insteek al gestart in de winkelgebieden Schiedamseweg en 1e Middellandstraat. Daar komen nu nog drie gebieden bij. Ook buiten deze vijf gebieden werkt de gemeente graag mee aan kansrijke initiatieven om de Rotterdamse winkelgebieden aantrekkelijker te maken.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.