Direct naar de content

Rotterdam opent Startbouwregeling voor ontwikkelaars en corporaties

Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars en corporaties voor het bouwen van betaalbare woningen de Startbouwregeling Rotterdam aanvragen. De gemeente heeft 10 miljoen euro gereserveerd om bouwprojecten met woningen in het middensegment, die dreigen stil te vallen, een financiële stimulans te geven. Vlak voor de zomer tekende de gemeente Rotterdam samen met 50 marktpartijen een Doorbouwakkoord. Onderdeel van dit akkoord is de Startbouwregeling Rotterdam.

“Ik ben er enorm trots op dat we deze regeling zo snel na het sluiten van het Doorbouwakkoord hebben kunnen lanceren, want een dip in de bouw van woningen die zo hard nodig zijn moeten we zien te voorkomen”, aldus wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen).

De regeling
De Startbouwregeling stimuleert het bouwen van woningen in het middensegment. Om aanspraak te kunnen maken op een bijdrage van maximaal € 5.000,- per te bouwen woning dienen projecten te voldoen aan een aantal randvoorwaarden. Zo moet er een omgevingsvergunning zijn aangevraagd, moet er op korte termijn gestart worden met de bouw en geldt de regeling alleen voor nieuwbouwprojecten in het middensegment.

De regeling eindigt zodra het volledige beschikbare bedrag is uitgekeerd en loopt door tot uiterlijk juni 2025. Partijen kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen voor de 1e inschrijfperiode van de Startbouwregeling Rotterdam die loopt tot 22 september 2023. Door de regeling nu open te stellen is het mogelijk om een koppeling te maken met de Startbouw Impuls van het Rijk.

Meer informatie en aanvragen Startbouwregeling Rotterdam
Lees de spelregels en de regeling over de “Startbouwregeling Rotterdam” en de “Startbouw Impuls van het Rijk” voor Rotterdamse projecten op www.bouwenaanrotterdam.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ekin Yazbahar – Sonmez, bestuursvoorlichter wethouder Chantal Zeegers, 06 – 134 283 89 of e.yazbaharsonmez@rotterdam.nl