Direct naar de content

Rotterdam op de kaart in Zuid-Korea

Tijdens zijn bezoek aan Zuid-Korea afgelopen week heeft wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid) Rotterdam als innovatieve klimaatstad op de kaart gezet. Hij ondertekende samen met andere voorlopers – Seoul, Kaapstad, Helsinki en Gent – een overeenkomst voor duurzame inkoop en het aanjagen van de circulaire economie.

Rotterdam loopt voorop in de wereld op het gebied van klimaatadaptatie. Tijdens het ICLEI Wereldcongres 2015 dat afgelopen week in Zuid-Korea plaatsvond, ondertekende wethouder Pex Langenberg een overeenkomst voor de oprichting van een wereldwijd stedelijk netwerk voor duurzame inkoop. Dit is een belangrijke stap in de strijd tegen klimaatverandering en voor de ontwikkeling van een circulaire economie.

World Water Forum
Samen met minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) sprak wethouder Langenberg ook tijdens het World Water Forum (WWF) dat van 12 tot 14 april plaatsvond in de Zuid-Koreaanse stad Daegu. Nederland is, met Rotterdam voorop, wereldwijd een voorbeeld op het gebied van stedelijk watermanagement.

Ruim dertig Nederlandse bedrijven en organisaties, waaronder de gemeente Rotterdam, waren vertegenwoordigd in het Holland Paviljoen op de WWF expo. Het forum werd bezocht door internationale kopstukken uit de waterwereld waaronder de secretaris generaal van de OESO, Angel Gurria. De wethouder nam bij die gelegenheid het rapport “Water and Cities” officieel in ontvangst.

Busan Port Authority
Samen met de vice-president van de Busan Port Authority bezocht wethouder Langenberg de haven van Busan, een stad in het zuidoosten van Zuid-Korea. Het Havenbedrijf Rotterdam en de Busan Port Authority zijn sinds 1987 zusterhavens. Ze hebben gesproken over verdere samenwerking op het gebied van duurzame logistiek en de toepassing van LNG.


Noot voor de redactie: