Direct naar de content

Rotterdam Offshore Wind Coalition lanceert ‘kan jij de wind aan’

De offshore wind sector groeit hard. Op zee worden de komende jaren veel windturbines geïnstalleerd. Daarom is het noodzakelijk jongeren naar deze sector te trekken om tekorten in de toekomst te voorkomen. De Rotterdam Offshore Wind Coalition lanceert vandaag hiervoor de campagne ‘kan jij de wind aan’ om jongeren, voornamelijk afgestudeerde MBO’ers, te enthousiasmeren. Gemeente Rotterdam is partner van deze coalitie.

Wethouder Bonte (Duurzaamheid): “De energietransitie biedt veel kansen voor nieuw ondernemerschap en werkgelegenheid. Door slim samen te werken met het onderwijs en bedrijfsleven kan de Rotterdamse werkgelegenheid een flinke impuls krijgen. Er is veel kennis en geschoold personeel nodig. Zo zijn er mensen nodig voor het installeren van zonnepanelen, warmtepompen, maar zeker ook voor windenergie op zee en alles wat daarbij komt kijken.”

Promotiecampagne
Onder leiding van STC/STC-KNRM, marketingbureau Port-able en jongeren is hard gewerkt aan de promotiecampagne. Dit heeft geresulteerd in een promotiefilm voor op social-media. Ook is er een website gemaakt: www.kanjijdewindaan.nl, welke jongeren informeert over het werken in de sector. De website toont verschillende functies en de skills die hierbij horen, waarom Rotterdam interessant is, en een verwijzing naar verschillende vacaturewebsites.