Direct naar de content

Rotterdam mikt op EK Voetbal Vrouwen 2017

Rotterdam wil graag speelstad zijn tijdens het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen in 2017. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om Rotterdam officieel voor te dragen bij de KNVB als kandidaatstad.
Het bid staat onder leiding van de KNVB. Naar verwachting besluit de UEFA in december 2014 welk land het EK, ook wel UEFA Women's EURO 2017, mag organiseren.

Wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport): “Het EK kan een belangrijke rol spelen in de populariteit van het vrouwenvoetbal in Rotterdam en heel veel meisjes inspireren om ook te gaan sporten. Als we speelstad worden, gaan we met side events en promotie zoveel mogelijk Rotterdammers enthousiasmeren voor het evenement én de sport.”

Begin dit jaar heeft de KNVB diverse Nederlandse stadions en steden benaderd met de vraag of zij geïnteresseerd zijn in de organisatie van het EK voetbal voor vrouwen in 2017 en zich als kandidaatstad wilden melden. In maart heeft het toenmalig College belangstelling getoond voor het evenement. Bij toewijzing aan Nederland worden er zeer waarschijnlijk vijf wedstrijden in het Sparta stadion gespeeld, waaronder minimaal één wedstrijd van het Nederlandse team en een kwartfinale.

Directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer reageert ook enthousiast: “Rotterdam is een echte voetbalstad en met de groeiende populariteit van het meisjes- en vrouwenvoetbal past dit EK uitstekend in het Rotterdamse sport- en evenementenbeleid."

Om de kandidaatstelling te formaliseren tekent Rotterdam, samen met de KNVB, het zogenaamde ‘Host City Agreement’ van de UEFA.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 13 15 51 20 of m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl