Direct naar de content

Rotterdam maakt zich op voor ABN-AMRO Tennis Tournament

Het afgelopen jaar vlogen de ballen je om de oren tijdens de diverse kwalificatierondes van het 41-ballentoernooi in de Rotterdamse wijken. Fanatiek werd gestreden om dat felbegeerde plekje op het officiële court tijdens het 41e ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam. De halve finales en de finale, dé 41-ste wedstrijd, worden gespeeld in Ahoy op zaterdag 15 februari aanstaande. In aanloop naar dit tennisevent gebeurt er van alles in de stad op tennisgebied.

Balletje slaan op het Coolsingel Centre Court
Zaterdag 8 februari staat in het teken van Binnenstadsdag Tennis. Men kan dan op verschillende plekken in de stad kennismaken met tennis en er ligt een ‘centre court’ naast het Stadhuis. Van 12.00 uur tot 16.00 uur kan worden deelgenomen aan diverse clinics.  Om 14.00 uur is  wethouder Antoinette Laan samen met Richard Krajicek en Esther Vergeer aanwezig en kunnen bezoekers een balletje slaan met deze toppers .

VIP-kaarten winnen met ballenactie
Ook worden op 8 februari op 41 plekken in de stad gesigneerde tennisballen verstopt. Aanwijzingen over de locaties worden via Twitter (o.a @abnamrowtten @sportstad) gecommuniceerd. Mensen die de ballen vinden en op de Coolsingel inleveren, ontvangen 2 vip-kaarten voor het evenement.

Rolstoeltennis in Rotterdam-Zuid
Esther Vergeer slaat zondag 9 februari de eerste bal bij de rolstoeltennislessen in het Zuiderpark.
Op de Playground van Richard Krajicek verzorgen Thuis op Straat, Tennis Vereniging Alexanderstad en gemeente Rotterdam wekelijks rolstoeltennislessen. Wie weet wordt hier wel een tennistalent ontdekt, die we terug gaan zien in Ahoy.

Wie slaat de hardste service?
Op maandagmiddag 10 februari wordt op het Centraal Station gestart met een servicewedstrijd. Reizigers kunnen de snelheid van de service laten meten in de hal van het station. Wie de hardste service van de dag slaat, wint twee kaarten voor het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Side events ABN AMRO World Tennis Tournament
Het 41-ballentoernooi, het centre court bij het stadhuis, rolstoeltennislessen, de zoekactie naar 41 ballen en de servicewedstrijd op Rotterdam CS zijn de side events in het teken van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De side events hebben tot doel een breed publiek te enthousiasmeren voor het evenement en de sport. Sport is namelijk belangrijk voor de stad. Het zorgt ervoor dat de jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen, beter presteren op school en een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Bovendien betekent investeren in sport, investeren in gezondheid, participatie en de economie.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, telefoon 010- 267 31 22, mobiel 06-51 00 3852, email ic.warbout@rotterdam.nl