Direct naar de content

Rotterdam krijgt dierenasielPlus

Rotterdam start dit najaar met de realisatie van een nieuw dierenasiel. Het dierenasielPlus biedt, naast de opvang van katten en honden, ook andere faciliteiten aan zoals de eerste opvang van meer bijzondere huisdieren zoals vogels en reptielen. Ook is er een aparte dierenartsruimte. Het toekomstige nieuwe centrum is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente en de Dierenbescherming.
 

Het nieuwe dierenasiel wordt aan de Abraham van Stolkweg gebouwd. Binnenkort starten de sloopwerkzaamheden van het oude dierenasiel dat daar gevestigd was. Totdat het nieuwe dierenasiel is gerealiseerd, maakt de dierenambulance van de Dierenbescherming gebruik van de tijdelijke locatie aan de Industrieweg in de Spaanse Polder.

Extra faciliteiten

Het nieuw te bouwen complex biedt meer en betere faciliteiten dan oorspronkelijk beoogd. Belangrijke nieuwe elementen zijn de ontwikkeling van een dierenartsruimte voor de dierenopvang activiteiten, mogelijkheden voor eerste opvang van als huisdier gehouden vogelsoorten en reptielen, een buitenruimte voor hobbydieren en de huisvesting van de dierenambulance en de meldkamer.

Wethouder Wijbenga is erg blij dat het nieuwe centrum er nu echt komt; “De gemeente en de Dierenbescherming hebben zich hard gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat stemt zeer tevreden. Met dit nieuwe dierenasielPlus laten we zien dat dierenwelzijn hoge prioriteit heeft in Rotterdam. De Dierenbescherming kan hier voor langere termijn op professionele wijze haar dierenwelzijnstaken uitvoeren.”

Tijdelijke huisvesting

Op dit moment kunnen de Rotterdammers die niet in de gelegenheid zijn om zelf de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming in omliggende gemeenten te bezoeken, voor het doen van afstand van hun huisdier terecht bij een noodloket bij de Dierenambulance in de Spaanse Polder. Na de zomer wordt aan de Abraham van Stolkweg gestart met de sloop en het grondwerk ter voorbereiding van de nieuwbouw.  Zodra de aanbesteding voor de bouw is afgerond, kan hier zo snel mogelijk mee gestart worden. Als alles volgens plan verloopt, dan moet in het tweede kwartaal van 2022 moet het nieuwe dierenasielPlus haar eerste bewoners kunnen ontvangen.