Direct naar de content

Rotterdam krijgt 4 miljoen van Rijk voor woningbouw Kop van Homerus

Rotterdam heeft van het ministerie van BZK 4 miljoen euro toegekend gekregen uit de Regeling Woningbouw Impuls (WBI). Deze regeling is in 2019 in het leven geroepen om een extra duw te geven aan de bouw van betaalbare woningen. De gemeente Rotterdam gebruikt het geld voor de bouw van betaalbare woningen in de Kop van Homerus.

Het gaat om ruim 500 woningen, waarvan 82 procent in het betaalbare segment zullen zitten.  De bouw van de eerste betaalbare woningen in de Kop van Homerus start naar verwachting in de eerste helft van 2027.

Zes gebieden in Rotterdam (inclusief Kop van Homerus) hebben nu een toekenning uit het rijkspotje. Dit zijn De Kaai, Codrico, Merwe-vierhavens, Stadionpark (voorheen Feyenoord City) en gebiedsontwikkeling Noordrand van het Zuiderpark. Rotterdam heeft hiermee in totaal € 75 miljoen ontvangen uit de WBI.

Wethouder Chantal Zeegers van Klimaat, Bouwen en Wonen is blij met de laatste toekenning van het ministerie van BZK: “Rotterdam heeft relatief veel inwoners met een laag inkomen. De behoefte aan betaalbare woningen is daarom erg groot. Met deze rijksregeling hebben we nu de bouw van 11.500 betaalbare woningen kunnen financieren. Een broodnodige aanvulling van onze woningvoorraad in het betaalbare segment. Ik ben de minister dankbaar voor dit zetje in de rug.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Hageman, bestuursvoorlichter a.i. wethouder Chantal Zeegers, 06 – 235 040 18 of r.hageman@rotterdam.nl