Direct naar de content

Rotterdam is klaar voor het strooiseizoen

Gratis strooizout ophalen op 14 locaties

De winter komt eraan en de strooiwagens van de gemeente Rotterdam hebben al een aantal keer gestrooid tegen gladheid. Rotterdammers kunnen gratis strooizout ophalen zodat ze bij sneeuw en gladheid hun eigen stoep begaanbaar kunnen houden. Op veertien locaties kan het strooizout worden opgehaald.

Bij gladheid door opvriezen, sneeuw en ijzel zorgen strooiwagens en sneeuwschuivers ervoor dat de doorgaande routes en doorgaande fietsroutes begaanbaar blijven. Bij sneeuwval wordt ook extra ingezet op het begaanbaar houden van drukke voetgangersgebieden, voetpaden rond openbare voorzieningen en bus- en tramhaltes.

Eigen stoep strooien
Aan Rotterdammers wordt gevraagd hun steentje bij te dragen en hun eigen stoep te strooien bij gladheid. Wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte); "De winter staat voor de deur. Wij bieden Rotterdammers gratis strooizout aan zodat de stoepen begaanbaar blijven. Ik roep Rotterdammers die nog geen strooizout in huis hebben snel een zak te komen halen op de locatie in uw gebied."

Gratis zout
Het gratis strooizout is op veertien locaties in Rotterdam op te halen. In elk gebied is een ophaallocatie. Iedere Rotterdammer kan per keer maximaal twee zakken zout van vijf kilo ophalen. Een handje zout, circa 15 gram, is voldoende om een vierkante meter gladheid te bestrijden. In geval van sneeuw is het belangrijk dat er eerst zoveel mogelijk losse sneeuw wordt weggeschept. Daarna kan het strooizout gelijkmatig uitgestrooid worden. Ook scholen en bedrijven in Rotterdam krijgen strooizout. Alle afhaallocaties voor gratis strooizout en strooiroutes zijn te vinden op www.rotterdam.nl/gladheid.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Foto te gebruiken onder vermelding van: Fred Libochant, Roel Dijkstra Fotografie.