Direct naar de content

Rotterdam gaat voor een groots Eurovisie Songfestival 2020

Een nationaal podium voor de mooiste live-muziekshow ter wereld

Rotterdam heeft vandaag het bidbook ingeleverd bij de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020 (NPO, AVROTROS en NOS) in Nederland. De inhoud is nog vertrouwelijk. Om al een tipje van de sluier op te lichten, laten Rotterdamse filmmakers zien waar Rotterdam voor staat en wat iedereen van Rotterdam als gaststad kan verwachten: Rotterdam for Real

Wethouder Said Kasmi (onderwijs, cultuur en toerisme): "Rotterdam is de meest internationale stad van Nederland en een prachtig decor voor de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival. Een ervaren gaststad van topevenementen, maar het belangrijkste is dat iedereen hier in de startblokken staat om er een groots feest van te maken waar iedereen welkom is."

Rotterdam for Real
De gemeente Rotterdam heeft samen met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners het bidbook opgesteld voor de kandidaatstelling gaststad Eurovisie Songfestival 2020. Het bidbook heet: Rotterdam for Real. De titel verwijst enerzijds naar de match tussen het programma van eisen en wat de stad te bieden heeft, anderzijds naar de bewoners en ondernemers die de stad maken tot wat die nu is en dat graag aan bezoekers laten zien. Openbaarmaking van het bidbook gaat in overleg met de projectorganisatie.

Jolanda Jansen (directeur Rotterdam Ahoy): “Rotterdam Ahoy heeft de afgelopen 50 jaar veel prachtige, internationale evenementen gehuisvest. Ons enthousiaste team zet elk evenement, groot of klein, vol in de schijnwerpers. We steken onze handen graag uit de mouwen om artiesten en bezoekers van het Eurovisie Songfestival 2020 een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Wij zijn ervan overtuigd dat Ahoy en het Eurovisie Songfestival een perfect fit is.”

English version (Pdf)


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, woordvoerder ESF 2020 Rotterdam, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl