Direct naar de content

Rotterdam Central District wint Gulden Feniks en StiB Award

Rotterdam Central District heeft vandaag twee landelijke prijzen gewonnen: de Gulden Feniks en de StiB Award. De prijzen zijn vandaag uitgereikt op de landelijke vastgoedbeurs Provada die deze week in de Amsterdamse RAI wordt gehouden.

De jury van de Gulden Feniks roemt de manier waarop Rotterdam ‘de Gordiaanse knoop van reizigers, verkeer en openbaar vervoer effectief heeft doorgehakt’. De jury van de STiB Award was vooral onder de indruk van de inrichting van de openbare ruimte en de manier waarop de verbinding met de stad is gemaakt.

Succesvolle gebiedsversterking
Rotterdam Central District is uit bijna vijftig aanmeldingen winnaar geworden voor de StiB Award, de onderscheiding voor Steden in Beweging. Met de jaarlijkse StiB Award belonen de WPM Groep (Retail, Offices en Development Groep) en het medium Vastgoedmarkt die gemeente met de meest succesvolle, recent voltooide gebiedsversterking binnen Nederland. In aanmerking komen projecten die op een onderscheidende manier bijdragen aan het intensiveren van de vitaliteit en de dynamiek van een stad.

Duurzaam gebruik omgeving
De jury van NRP (Nationaal Renovatie Platform) Gulden Feniks heeft dit jaar 66 inzendingen beoordeeld waaruit Rotterdam Central District als winnaar naar voren is gekomen in de categorie gebiedstransformatie. De NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

Rotterdam Central District
De combinatie van een hypermodern station met talloze openbaar vervoersmogelijkheden en daarnaast volop ruimte om te ontwikkelen in het hart van de stad maakt Rotterdam Central District tot een unieke locatie in Europa. Een hoogwaardig verblijfsgebied waar een bruisend stadscentrum met een 24-uurs economie bij hoort. De centrale ligging in de Rotterdamse binnenstad en de mix van wonen, werken, reizen en ontspannen maken van Rotterdam Central District een levendige stadsentree waar Rotterdam en Europa elkaar ontmoeten. Met de Hogesnelheidslijn, RandstadRail, Rotterdam The Hague Airport en de haven in de nabijheid, is het gebied een toplocatie voor (inter)nationale kantoren. Het is een zeer divers gebied waarin zowel startende ondernemers als multinationals de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Door de belangrijkste stakeholders in het gebied bij de ontwikkelingen te betrekken is veel draagvlak bereikt.


Noot voor de redactie:

Kijk voor meer informatie over de prijzen op  www.nrpguldenfeniks.nl en www.vastgoedmarkt.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Hanneke Burggraaff, Communicatie gemeente Rotterdam, tel. (06) 51 21 96 29, H.Burggraaff@rotterdam.nl