Direct naar de content

Rotterdam brengt de Olympische Spelen naar het Grotekerkplein

Vier dagen lang sport, spel en Rio live op een groot scherm

Het belooft een mooi sport- en spelspektakel te worden van woensdag 17 t/m zaterdag 20 augustus. Het Grotekerkplein is dan een aantal dagen in Rio-sfeer. Tussen 13.00 en 21.30 uur kan jong en oud gratis meedoen aan allerlei sportclinics en workshops. Ook worden live-beelden vanuit Rio uitgezonden op een groot scherm.

Dagelijks kan men hoepelen, schaken, roeien en turnen. Aanvullend zijn er op bepaalde dagen activiteiten als boksen, BMX, handbal, tennis, dans, beachsporten en Circus Rotjeknor. Ook is er in de avonduren een beachvolleybaltoernooi: op donderdag 18 augustus voor winkeliers/bedrijven en vrijdag 19 augustus voor bewoners. Kijk voor het actuele programma en deelname op www.rotterdamsport.nl/rio.

Rotterdams Kampioenschap Stoepranden
Oefenen voor het Rotterdams Kampioenschap Stoepranden is ook onderdeel van het programma. Op zaterdag 20 augustus van 13.00 tot 15.30 uur vinden hier de finales voor plaats tijdens de tweede editie van het Open Rotterdams Kampioenschap Stoepranden. Thuis Op Straat, BuurtLAB, Opzoomer Mee en de gemeente Rotterdam toveren een deel van het Grotekerkplein om tot een stoeprandarena.
In vijf categorieën wordt er gestreden om de ‘gouden’ stoeprand: t/m 9 jaar, 10 t/m 19 jaar, 20 t/m 74 jaar, 75+ en de Rotterdamse prominenten. Deelnemers kunnen zich aanmelden via info@opzoomermee.nl.

Officiële openingsceremonie WK Roeien
Rio aan de Rotte wordt op zaterdag 20 augustus om 20.00 uur afgesloten met de officiële openingsceremonie WK Roeien dat van 21 t/m 28 augustus plaatsvindt op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. Meer informatie via http://www.wrch2016.com/nl/.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Irene Warbout, communicatieadviseur Sport en Cultuur gemeente Rotterdam, tel. 06 –  51 00 38 52.