Direct naar de content

Rotterdam blijft in hoog tempo woningen bouwen

"Dat bouwrecord gaan we weer breken"

De omgevingsvergunningen voor zo'n 1300 nieuwe woningen zijn de afgelopen week onherroepelijk geworden. De bouw van de Zalmhaventoren en de transformatie van de Europoint torens kunnen doorgaan. Beide projecten leveren veel nieuwe woningen op.

Bouwrecord
"In 2017 haalden we een bouwrecord en startte de bouw van 3764 nieuwe huizen. Het is mooi dat de vergunningen voor de torens rond zijn, nu kunnen we snel beginnen. Ik denk dat we het bouwrecord dit jaar weer kunnen breken. Naast de grote torens bouwen we ook nog op andere plekken, zoals de wijk Little C. We voegen verschillende typen huizen toe, ook middeldure waar veel vraag naar is. We brengen balans in het woningaanbod in de stad.", zegt wethouder Simons van stedelijke ontwikkeling.

Projecten al gestart in 2018:

  • Hof van Heij (48 woningen in Heijplaat)
  • Zuiderhof (73 woningen bij het voormalige Zuiderziekenhuis)
  • Transformatie watertorenweg (47 woningen in De Esch)

Start bouw later dit jaar

  • De Cooltower (267 woningen in het Baankwartier)
  • Little-C (320 woningen naast de Coolhaven)
  • Transformatie Europoint Torens (840 woningen bij het Marconiplein)
  • Zalmhaventoren (482 woningen in het Scheepvaartkwartier)

Europoint torens
20 maart, de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen zal de start van de transformatie van de Europoint torens feestelijk gevierd worden. Wethouder Simons onthult dan samen met een speciale gast de nieuwe naam van de torens.

Rotterdam blijft flink doorbouwen, zoals afgesproken is in de Woonvisie 2030. Waar het kan worden leegstaande kantoren en winkels omgebouwd tot woningen. Samen met de snelheid van de nieuwbouw is het mogelijk om in 2030 50.000 nieuwe huizen te hebben in Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Simons, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl