Direct naar de content

Rotterdam betuigt steun aan Parijs met manifestatie

Morgenavond, op donderdag 8 januari, wordt in Rotterdam een demonstratie gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. De manifestatie zal om zes uur beginnen, tegelijk met de demonstratie die burgemeester Anne Hidalgo van Parijs vandaag aankondigde. Bij die demonstratie zullen vertegenwoordigers van de pers en de politie centraal staan, omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren van de aanslag. De gemeenteraad en het college van B en W van Rotterdam roepen alle Rotterdammers op om zich morgenavond aan te sluiten bij de demonstratie en hun solidariteit te betuigen met de Parijzenaars, de pers en de politie.

De demonstratie begint morgenavond om 18.00 uur op Plein 1940. Nadere gegevens zullen donderdag in de loop van de dag bekend worden gemaakt.

De gemeente is ermee bekend dat velen oproepen tot een dergelijke demonstratie, en roept iedereen op zich aan te sluiten bij deze demonstratie.

Vele demonstraties
De demonstratie in Rotterdam is niet de enige die morgen zal worden gehouden. Ook in Amsterdam en Haarlem wordt gedemonstreerd als steunbetuiging. Het genootschap van burgemeesters zal bij monde van zijn voorzitter, burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem, collega’s en burgers in andere gemeenten oproepen eveneens te demonstreren.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl