Direct naar de content

Rotterdam besteedt twee woningbouwlocaties aan langs Dakpark

In de Hudsonstraat, pal naast het Dakpark, brengt de gemeente Rotterdam twee woningbouwlocaties in ontwikkeling. In het project Hudson gaat het om twee percelen van 5500 m2 en 7800 m2. Hier is ruimte voor twee of meer gesloten bouwblokken met ca 140 ruime stadswoningen en gezinsappartementen. De gemeente Rotterdam roept via een aanbesteding ontwikkelaars op om met een attractief voorstel te komen voor deze bijzondere locatie.

Toekomstige bewoners van het gebied wonen straks pal naast het fraaie Rotterdamse Dakpark, één van de mooiste stadsparken van Nederland, dat door de hoge ligging een wijds uitzicht biedt over stad en haven. Het Dakpark won de Job Duraprijs in 2014 en trekt internationaal veel belangstelling. Onder het park zijn winkels gevestigd, de zogenaamde Big Shops, waaronder huishoudwinkels, een grote supermarkt en diverse meubelzaken. De Hudsonstraat in de wijk Bospolder loopt over de hele lengte parallel aan het Dakpark.

Dakpark
Het Dakpark vormt tevens de grens tussen de oude stad en het Merwe- Vierhavengebied. Dit gebied transformeert momenteel naar een zone voor innovatieve ondernemers en start ups, het Rotterdam Innovation District. De internationaal bekende kunstenaar, uitvinder en ondernemer Daan Roosegaarde heeft hier zijn studio gevestigd, net als kunstenaar Joep van Lieshout en het bureau voor industrieel design Spark. Even verderop aan het Marconiplein staat de Rotterdam Science Tower, waar voornamelijk medische start-ups zijn gevestigd.

Bospolder
De wijk Bospolder is in opkomst. In de afgelopen jaren is het woningaanbod in de wijk versterkt met middeldure huur- en koopwoningen. Beroemd in de wijk is het project Le Medi met 93 grondgebonden woningen. De architectuur en stedenbouwkundige opzet van Le Medi zijn geïnspireerd op de architectuur van de landen rond de Middellandse Zee en worden gekenmerkt door fraaie kleuren, mozaïek en mediterrane ornamenten.

Aanbesteding
Voor de twee percelen wordt een niet-openbare Europese aanbesteding uitgeschreven. De publicatie van de aanbesteding vindt deze zomer plaats op TenderNed. De bouw en verkoop van de woningen staat gepland voor de jaren 2017-2019. Meer informatie over het project en de selectiecriteria volgen bij publicatie van de aanbesteding.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Koorenhof 06 – 12634797  of mp.koorenhof@rotterdam.nl