Direct naar de content

Rotterdam beloont goed rijgedrag

In de Dantestraat in Rotterdam staat een snelheidsmeter die goed rijgedrag beloont. Wanneer automobilisten zich aan de maximale snelheid van 30 km/u houden, laat het scherm van de ‘Safety-safe’, zoals de snelheidsmeter heet, zien dat er geld gespaard wordt.

De Dantestraat is geen doorgaande weg, maar toch rijden veel automobilisten sneller dan de toegestane 30 km/u. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Veel van de automobilisten die te hard rijden, wonen zelf in de wijk. De Safety-Safe helpt op een positieve manier om het verkeer veiliger te maken en de wijk krijgt er iets leuks voor terug. Dat levert de wijk meer op dan alleen een boete uitschrijven.” De Safety-safe staat een maand in de straat. De buurt besteedt het gespaarde bedrag aan het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom een speeltuintje in de wijk.

De Safety-safe is een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse en Belgische provincies en gemeenten. Op www.safetysafe.nl staat meer informatie.

Afbeeldingen