Direct naar de content

Rotterdam Architectuurprijs 2015: de stembus is geopend

In december wordt voor de zesde editie gehouden van de Rotterdam Architectuurprijs. De mooiste en beste bouwprojecten van Rotterdam dingen mee naar de prijs van de vakjury en van het publiek. Voor 2015 is als thema ‘woningbouw’ gekozen. Tot 5 december kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

Uit de rijke lijst van inzendingen voor de longlist heeft de jury van de Rotterdam Architectuurprijs een shortlist geselecteerd op basis van architectonische kwaliteit en betekenis voor buurt of stad. De vakjury zal zich de komende weken buigen over de shortlist om de winnaar aan te wijzen. Deze jury bestaat uit Don Murphy (voorzitter, VMX Architects), Ellen van Acht (KUUB Centrum voor Particuliere Bouw), Mark Koehler (Marc Koehler Architects), Hans Venhuizen (Bureau Venhuizen) en Marjolein van Eig (BureauVanEig). De jury zal haar keuze toelichten in een juryrapport dat zal worden uitgedeeld bij de prijsuitreiking. De onafhankelijke organisatie van de vakprijs is in handen van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Publieksprijs
Tot en met 5 december kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Iedereen die zich op de een of andere manier bij Rotterdam betrokken voelt, kan meedoen. De stemmer met de mooiste motivatie maakt bovendien kans op een speciale prijs.

Prijsuitreiking
De winnaar van de vakjuryprijs en de winnaar van de publieksprijs worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in de Burgerzaal in het Stadhuis van Rotterdam op woensdag 16 december a.s. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) zal de prijs uitreiken.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal: AIR, Maria Dzodan, 010 – 2809700, 06 23633842 of m.dzodan@airfoundation.nl
Beeldmateriaal van de genomineerden kan hier worden gedownload.