Direct naar de content

Roltrap Maastunnel langer buiten bedrijf

Pendelbusjes rijden in de spits en in het weekend

Vorige week raakte de neergaande roltrap aan de zuidkant van de Maastunnel beschadigd. De schade aan deze roltrap kan niet op korte termijn worden hersteld. Hierdoor is aan de zuidzijde van de Maastunnel slechts één roltrap in bedrijf. De gemeente gaat nu eerst – met de al eerder bestelde aandrijfketting – de andere roltrap herstellen. Hoewel er 24 uur per dag wordt doorgewerkt, is de verwachting dat deze werkzaamheden nog zeker vier weken gaan duren.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de lift, maar moeten rekening houden met wachttijden. Daarom blijven tijdens de spits en in het weekend pendelbusjes rijden om fietsers te vervoeren van de zuidzijde van de Maastunnel naar metrostation Dijkzigt.
Er wordt nog onderzocht of alternatief vervoer over water een passende optie is voor de gebruikers van de Maastunnel.

Etmaal doorwerken
Met man en macht wordt gewerkt om de roltrappen weer voldoende bedrijfszeker te laten werken. Hiervoor wordt onder meer een nieuwe aandrijfketting aangebracht. Hoewel er 24 uur per dag wordt doorgewerkt, gaat het nog zeker vier weken duren om de tweede roltrap aan de zuidzijde weer in bedrijf te nemen.

Actuele informatie
Reisinformatie voor de gebruikers van de Maastunnel is te vinden op Rotterdam.nl/reisinfomaastunnel, actuele informatie wordt ook gegeven via twitter: @Maastunnel010


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl