Direct naar de content

Roadshow Verkeersveiligheid met behendigheidsparcours en simulator

Wie wordt de beste chauffeur van IJsselmonde?

Op zaterdag 4 juli is de eerste Roadshow Verkeersveiligheid bij winkelcentrum Keizerswaard in IJsselmonde. Bumperklevers, mensen die een zebraoversteekplaats negeren en doorrijden, gas geven om nog nét door oranje te rijden; iedereen kent dit wel. Het is echt ‘huftergedrag’ dat bijdraagt aan de verkeersonveiligheid in de stad. Daarom daagt wethouder Joost Eerdmans (o.a. Veiligheid) Rotterdammers uit mee te dingen naar de titel “Beste chauffeur van de wijk”.

Beste chauffeur van IJsselmonde
Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs B en die mee wil dingen naar de titel 'Beste chauffeur” en een antislipcursus wil winnen, kan meedoen aan de verkeersroadshow. Deze start om 14.00 uur met een korte uitleg en een verkeersexamen. Deelnemers doen een bekwaamheidsproef op een behendigheidsparcours. Niet-deelnemers aan het examen kunnen ook het behendigheidsparcours doen en plaatsnemen in de ongevalsimulator waar ze zich uit moeten zien te redden. De uitreiking van de prijs voor de beste chauffeur wordt rond 16.30 uur verwacht, wethouder Joost Eerdmans verricht de prijsuitreiking.

Datum en tijd: zaterdag 4 juli van 14 tot 17 uur
Locatie: het marktplein bij winkelcentrum Keizerswaard.
Opgeven als deelnemer kan via emailadres info@niv.nu

De roadshow wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid in opdracht van de gemeente Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Poster

Flyer