Direct naar de content

Regenboogvlag op stadhuis voor IDAHO week

Op het stadhuis van Rotterdam wappert deze week de regenboogvlag. Aanleiding is de Nederlandse actieweek in het kader van IDAHO (International Day Against Homo-Trans-Biphobia). Met de actieweek geeft Rotterdam een signaal af vóór sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers).

Andere deelnemers aan de actieweek zijn: de ministeries van VWS en OCW, maatschappelijke organisaties zoals KNVB, gemeenten, zorginstellingen, scholen en andere ministeries.
Het hijsen van de regenboogvlag op het stadhuis is 11 mei het startsein voor de actieweek waarin verschillende maatschappelijke organisaties activiteiten houden om aandacht te vragen voor IDAHO. Zo houdt Humanitas op zaterdag 16 mei een talkshow met medewerking van het roze koor Humanitas en Rotterdams Centrum voor Theater met het stuk Mateloos.

Acceptatie
Minister Bussemaker maakt met bestuurders van regenboogsteden een gezamenlijk statement op zondag 17 mei. Hierin spreken gemeenten het voornemen uit ‘de IDAHO week voortaan te benutten voor het aandacht besteden aan sociale acceptatie van LHBT’s’. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie): “Veiligheid en acceptatie van LHBT-ers zijn een speerpunt in het nieuwe integratiebeleid. Maatschappelijke aandacht hiervoor juich ik dan ook van harte toe."

Internationaal
De Internationale Dag tegen Homo-Bi-Transfobie vindt wereldwijd plaats op zondag 17 mei. Maatschappelijke organisaties en overheden geven daarmee een gezicht aan de sociale acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. En roepen andere organisaties op dit voorbeeld te volgen en actief mee te doen in de komende jaren.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl