Direct naar de content

Redders in het zonnetje gezet

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vier medewerkers van Watertaxi Rotterdam op dinsdag 31 januari een oorkonde uitgereikt namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Aanleiding was hun doortastende optreden tijdens een aanvaring in 2022, waarbij vijf volwassenen en een kind gevangen zaten in een ondersteboven geslagen watertaxi.

Patrick de Boer, Wil van den Doel, Jan Timmer en Ton Verduijn zijn alle vier werkzaam bij de technische dienst van Watertaxi Rotterdam. Als zij op donderdag 21 juli 2022 de omgeslagen watertaxi zien aarzelen ze geen minuut.

Via de romp van de ondersteboven liggende watertaxi maken ze onder water een lijn vast en draaien daarmee de boot weer om. Die heeft zich grotendeels met water gevuld en dreigt te zinken, vandaar dat zij hard rondjes varen om de boot boven water te houden. Dankzij die actie kunnen de drenkelingen uit hun benarde positie ontsnappen. Als ze uit de zinkende watertaxi en daarmee buiten levensgevaar zijn, worden zij bij diverse boten aan boord gehesen.

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen
De oorkonde wordt uitgegeven en toegekend door de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De Maatschappij kent drie onderscheidingen en een oorkonde. De oorkonde is bedoeld voor situaties waarin de redder persoonlijk weinig tot geen risico heeft gelopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 109 078 24 of  pc.vanderkolk@rotterdam.nl