Direct naar de content

Rectificatie: Rotterdams Stadsdictee 2017

Geschreven door Mirjam Mous

In het persbericht dat gistermiddag is verzonden over het Stadsdictee 2017, zijn abusievelijk de namen van de juryleden onjuist vermeld. De juryleden van het Rotterdams Stadsdictee zijn Mirjam Mous, Raphael Dingjan en rapper Dichter.

Op woensdag 1 november leest burgemeester Aboutaleb in het Stadshuis het Rotterdamse Stadsdictee voor. 41 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs nemen deze avond deel aan het dictee. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.
 

Het dictee is dit jaar geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Mirjam Mous, bekend van het verfilmde boek Boy 7. Binnen de deelnemers is onderscheid gemaakt tussen de categorieën vmbo tl/mavo, havo en vwo. Een vakkundige jury, bestaande uit Mirjam Mous, Raphael Dingjan (Beste leraar van het jaar in de categorie voortgezet onderwijs) en rapper Dichter, houdt toezicht en geeft na het maken en het nakijken een terugkoppeling van de meest opvallende zaken en de meest gemaakte fouten per niveau. Per categorie wordt één kandidaat tot winnaar verkozen van het Stadsdictee 2017.

Leerzaam en leuk
Met het Stadsdictee zijn leerlingen op een leuke een leerzame manier met taal bezig. Via voorrondes op scholen zijn de leerlingen geselecteerd die mogen meedoen aan de finale in het Stadhuis. Het Stadsdictee wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam.

Meer informatie
Het Stadsdictee vindt plaats op woensdag 1 november van 17.15 uur (18.00 uur start het dictee) tot 20.30 uur in het Stadhuis. Om 20.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt. Het Stadsdictee is tussen 18.15 en 19.00 uur via een livestream te volgen via de website www.rotterdam.raadsinformatie.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie: wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Andrea Gillesse via an.gillesse@rotterdam.nl of telefonisch 06-22051238.