Direct naar de content

Rectificatie: IDAHOT in Rotterdam

(NIEUW BERICHT VANWEGE VERKEERDE DATUM IN VORIGE VERSIE)

Op dinsdag 17 mei is het International Day Against Homophobia and Transphobia. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Ook Rotterdam schenkt aandacht aan deze dag.

Zo hijst de gemeente de regenboogvlag bovenop het stadhuis als teken van solidariteit met de LHBT gemeenschap (LHBT: lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders). De vlag vertegenwoordigt alle kleuren, alle geslachten en alle rassen van de bevolking en staat symbool voor seksuele diversiteit.

Kennisatelier LHBT
Het stedelijk expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (lhbt-)emancipatie IDEM Rotterdam houdt op dinsdag een kennisatelier. Vertegenwoordigers van 23 Rotterdamse organisaties wisselen kennis uit over LHBT emancipatie. De deelnemers krijgen de kans belangrijke onderwerpen te agenderen, gezamenlijk oplossingen te bedenken en tot concrete acties te komen.

Themabijeenkomst #mylgbtqlife
In de avond vindt een speciale themabijeenkomst plaats, georganiseerd door The Hang-Out 010, Gay Straight Alliance en IDEM Rotterdam. Een divers programma met paneltalks, speciale gasten, optredens en gelegenheid tot netwerken. Tijdens deze bijeenkomst presenteert The Hang-Out 010 de nieuwe campagne #mylgbtqlife. Deze fotocampagne gaat over de zichtbaarheid van en beeldvorming over de LHBT gemeenschap.

Gelijke behandeling
Gemeente Rotterdam legt in haar beleid speciale nadruk op de gelijke behandeling van LHBT’ers en heteroseksuelen en mannen en vrouwen. De gemeente subsidieert activiteiten om gelijke behandeling te bevorderen en uitsluiting en discriminatie te voorkomen en te bestrijden. Daarnaast zorgt de gemeente voor deskundigheidsbevordering bij professionals, sleutelfiguren en vrijwilligers op het gebied van etnische en religieuze LHBT’s en hun emancipatie en versterkt het netwerk van deze LHBT’s.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl