Direct naar de content

Rectificatie Erasmusspelden voor vrijwilligers Voedselbank

De uitreiking van de Erasmusspelden aan de vrijwilligers van de Voedselbank is niet op maandag 25 november maar op dinsdag 26 november om 16.00 uur.

Op dinsdag 26 november ontvangen vijf vrijwilligers van de Voedselbank de Erasmusspeld voor hun jarenlange inzet. Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) reikt de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Mevrouw Betty Polshuis-Bosveld en meneer Theo van Santen werken beiden al tien jaar elke donderdag op de productieafdeling van de Voedselbank. Zij controleren alle producten op houdbaarheidsdatum en geschiktheid en stellen de voedselpakketten samen.

Meneer Frans Correlje is vorkhefchauffeur en voert al tien jaar pallets met nieuwe producten af en aan, zodat de vrijwilligers aan de lopende band de pakketten kunnen vullen. Ook helpt hij met het zomer- en winterklaar maken van het vakantiehuis in Zeeland. Dit vakantiehuis is door een particulier belangeloos beschikbaar gesteld als dank voor de inzet van de vrijwilligers van de Voedselbank.

Meneer Omar Fatih werkt al elf jaar als bijrijder op een vrachtwagen van de Voedselbank. Hij helpt de chauffeur met laden en lossen en fungeert als navigator.

De Voedselbank kent ook werkzaamheden die niet direct met de voedselpakketten te maken hebben. Meneer Henk van Eijk werkt inmiddels tien jaar als fietsenmonteur op de afdeling Fietsenreparatie. Alle binnengekomen fietsen worden rijklaar gemaakt en daarna verkocht in de winkel van Stichting Keigoed.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: