Direct naar de content

Rectificatie Embargo

Erasmusspeld voor de heer Hans Magito

De heer Hans Magito neemt na 41 jaar afscheid als ambtenaar van de gemeente Rotterdam. Hij ontvangt een Erasmusspeld uit handen van wethouder Pex Langenberg.

Magito werd vooral bekend door zijn communicatie rond de Wereldhavendagen. De uitreiking is op donderdag 4 september tijdens een afscheidsreceptie van 17.00 tot 19.00 uur. Plaats van handeling is aan boord van het Joint Support Ship ‘Karel Doorman’, dat ligt aan de Holland Amerikakade in Rotterdam.

Hans Magito was langdurig met hart en ziel verbonden aan Rotterdam. Hij startte zijn loopbaan bij het toenmalige Grondbedrijf. Hij begon daar als programmeur en systeemanalist. Door zijn creativiteit en gevoel voor communicatie ontwikkelde Magito zich tot manager Public Relations bij datzelfde Grondbedrijf. Intussen was hij in zijn vrije tijd ook actief als DJ bij AVRO’s Toppop, samen met Krijn Torringa en Ad Visser.

In de jaren tachtig was Hans Magito bijzonder actief in de communicatie van talloze Rotterdamse evenementen. Van de revitalisering van het centrum, de aanleg van Brainpark en de Kop van Zuid tot de komst van Autostrada en Rotterdam Waterstad.

Overstap Havenbedrijf
In 1992 stapte Magito over naar het toenmalige Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam. Hij werd projectleider Wereldhavenweek, later de Wereldhavendagen. Van 2008 t/m 2013 was hij bestuurlijk eindverantwoordelijk voor de Wereldhavendagen. In die periode zijn grote stappen gezet in het professionaliseren van dit grootse Rotterdamse evenement.
Magito was initiatiefnemer en oprichter van allerlei havengerelateerde evenementen en activiteiten. Voorbeelden daarvan zijn de Dag van de Haven, de RTV Rijnmonduitzending ‘Ik ziet de haven al’ en het Delta Port Donatiefonds.

Verbindingen maken
Persoonlijk was en is Magito betrokken bij voetbalclub Feyenoord en het North Sea Jazz festival. Hij heeft veel gedaan om verbinding te maken tussen deze organisaties en de haven. Magito was altijd bezig om contacten te leggen en te onderhouden voor de stad. Zijn motto: ‘Succes zit in gewone dingen bijzonder goed doen’. Daar is hij goed in geslaagd.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan personen die zich lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotterdam en aan ambtenaren die veertig jaar in gemeentedienst zijn. Voor Hans Magito gelden beide redenen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl