Direct naar de content

Recreatieoord Hoek van Holland nu officieel eigendom van de recreanten

Vandaag is een historische dag voor het Recreatieoord Hoek van Holland. Met de inwerkingtreding van een eeuwigdurende erfpachtregeling zijn de recreanten nu de eigenaren van dit bijzondere oord, in plaats van de gemeente Rotterdam. Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur), die het proces in gang zette en de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor een goede overdracht, bracht vanmorgen een feestelijk bezoek aan de recreanten om hen te feliciteren.

In november 2023 tekenden wethouder Simons namens de gemeente en Coöperatieve Vereniging ONS Recreatieoord een intentieovereenkomst waarin werd afgesproken dat het oord met een erfpachtovereenkomst zou worden overgedragen en de recreanten zelf het beheer gaan doen. Ook werd er een eenmalige startsubsidie van €0,75 mln. afgesproken, zodat de parkbewoners een goede start kunnen maken. Sindsdien is er door beide partijen hard gewerkt aan een goede overdracht.

Op donderdag 20 juni jl. stemde de gemeenteraad in met de erfpachtuitgifte, waardoor de overdracht officieel kon worden afgerond. De Coöperatieve Vereniging is nu de erfpachter, terwijl de vaste recreanten huurders van hun kavel blijven. Ze huren echter niet langer van de gemeente, maar van de Coöperatieve Vereniging. Bovendien bepalen de leden van de Coöperatieve Vereniging wat er wel en niet is toegestaan op het recreatieoord en welke voorzieningen worden gerealiseerd.

Simons: “Ik ben ontzettend blij dat we de toekomst van het recreatieoord hebben kunnen waarborgen en dat we nu ook officieel de sleutels mogen overhandigen aan de recreanten. Families hebben hier generatie op generatie hun zomers doorgebracht, vriendschappen gesloten en bijzondere momenten gedeeld. Kortom, een waardevol stuk Rotterdams erfgoed. Met CV ONS aan het roer ben ik ervan overtuigd dat de houten kampeerstad aan zee zal blijven bloeien.”

Afbeeldingen

  • Wethouder Robert Simons arriveert feestelijk op het Recreatieoord HvH
  • Wethouder Robert Simons en Yoek Kouwenhoven, voorzitter CV ONS Recreatieoord
  • Brassband bij feestelijke overdracht Recreatieoord HvH
  • Wethouder Robert Simons spreekt de recreanten toe
  • John Buijsman (alias de 010 Sheriff), Yoek Kouwenhoven (voorzitter CV ONS) en wethouder Robert Simons
  • Bestuur CV ONS, de 010 Sheriff en wethouder Robert Simons

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Stooker, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 423 104 86 of l.stooker@rotterdam.nl