Direct naar de content

RADAR nieuw stedelijk expertisecentrum integratie

RADAR is het nieuwe stedelijk expertisecentrum integratie, (homo)emancipatie en anti-discriminatie Rotterdam. Het expertisecentrum is per 1 januari 2016 actief. De overeenkomst tussen de gemeente en Radar geldt voor maximaal vier jaar.

Het stedelijke expertisecentrum is de schakel tussen overheid en maatschappelijke partijen op het gebied van integratie, (homo)emancipatie en anti-discriminatie. Het centrum fungeert als kennisbank en is in staat verbindingen te maken. De gemeente verwacht dat het expertisecentrum signalen vanuit de wijken en buurten oppikt en de gemeente en maatschappelijke professionals en vrijwilligers vervolgens adviseert, gevraagd en ongevraagd. De netwerkfunctie vertaalt zich onder andere in de organisatie van bijeenkomsten en trainingen en het (digitaal) delen van kennis, ontwikkelingen en trends.

Heldere uitwerking en groot netwerk
RADAR is na een zorgvuldig aanbestedingstraject als winnaar uit de bus gekomen. In hun voorstel werkten zij het concept van het expertisecentrum helder en zorgvuldig onderbouwd uit naar de praktijk. Die praktijk sluit het beste aan bij de doelstellingen van de gemeente, zoals omschreven in de Integratienota. RADAR heeft verder een groot netwerk in Rotterdam met duidelijke ambities om dit netwerk te betrekken bij het werk van het expertisecentrum, zowel stedelijk als gebiedsgericht.

RADAR is van 1-1-2016 tot 31-12-2017 het stedelijk expertisecentrum integratie, (homo)emancipatie en anti-discriminatie Rotterdam. Voor het vervullen van deze opdracht is jaarlijks maximaal 500.000 euro beschikbaar. Na twee jaar kan de gemeente nog twee maal de overeenkomst met steeds een jaar verlengen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl