Direct naar de content

Raadslid Antoinette Laan (VVD) ontvangt Wolfert van Borselenpenning bij afscheid

Bij haar afscheid van de gemeenteraad vandaag ontving mevrouw A.J.M. (Antoinette) Laan (VVD) uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning vanwege haar verdiensten voor de stad. De inscriptie luidt: Sterk in debat, warm van hart. Laan was voorzitter van de Rotterdamse VVD-fractie en is sinds 31 oktober Tweede Kamerlid voor de VVD.

Antoinette Laan studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Zelf zegt ze daarover: ‘Ik had altijd wel het idee om iets in de politiek te gaan doen. Het zit ook echt bij ons in de familie. Mijn vader was politiek actief en bij ons aan de eettafel werd er ook altijd over politiek gesproken. Dat is iets wat in je zit, dat zit gewoon in je hart.’

Antoinette Laan was van 1998 tot 2004 dagelijks bestuurder van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk. In 2004 vertrekt ze met haar gezin naar Zuid-Afrika en werkte daar als defensie attachee.

Van 2007 tot 2009 was Laan voorzitter van de VVD Kralingen-Crooswijk. In 2010 werd zij wethouder Sport, Cultuur en Recreatie. Vanaf 2014 was ze raadslid voor de VVD en vanaf 2015 ook fractievoorzitter van die partij.

De Wolfert van Borselenpenning

De Wolfert van Borselenpenning kan worden toegekend aan aftredende gemeenteraadsleden die hun functie in totaal gedurende drie termijnen hebben vervuld en/of aan wethouders die hun functie gedurende twee volledige aaneengesloten termijnen hebben vervuld. De penning kan tevens worden toegekend aan oud-leden van de dagelijkse besturen van de deelgemeenteraden die hun functie gedurende drie termijnen hebben vervuld of een combinatie van de eerder genoemde functies met een minimum van 12 jaar.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Patrick Schouteten, hoofd communicatie en dienstverlening raadsgriffie Rotterdam, 06 51 81 25 08 of p.schouteten@griffie.rotterdam.nl.