Direct naar de content

Publicatie processen-verbaal telling stemmen gemeenteraadsverkiezing 2022

Op 14, 15 en 16 maart 2022 zijn 201.297 Rotterdammers naar de stembus gegaan voor de gemeenteraadsverkiezing. Op donderdag 17 maart zijn de stemmen op de kandidaten van de gemeenteraadsverkiezing geteld in Ahoy.

Rotterdam.nl/verkiezingen
De processen-verbaal van de telling zijn online gepubliceerd. De publicaties zijn te vinden op rotterdam.nl/verkiezingen.

Zitting centraal stembureau: bekendmaking definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing
Op maandag 21 maart 2022 om 10.00 uur is er een openbare zitting van het centraal stembureau, waarin de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezing bekend wordt gemaakt. De voorzitter van het centraal stembureau is burgemeester Aboutaleb. Deze zitting vindt plaats in de Suze Groenewegzaal in het Stadhuis, Coolsingel 40 in Rotterdam. De zitting is ook digitaal te volgen via een livestream op gemeenteraad.rotterdam.nl. U klikt dan in de agenda op 21 maart, zitting centraal stembureau. Zowel in de zaal als tijdens de digitale zitting is er de mogelijkheid om in te spreken en bezwaar in te dienen. De zitting is openbaar, van tevoren aanmelden is niet nodig.

Enkele uren na de zitting op maandag 21 maart zijn alle definitieve uitslagen te vinden via
rotterdam.nl/verkiezingen