Direct naar de content

Proef met paspoort thuisbezorgen

Eerste paspoorten bezorgd in Feijenoord en Prins Alexander

Voor het eerst zijn de afgelopen week paspoorten en identiteitskaarten bezorgd bij Rotterdammers thuis of op het werk. Dit is een nieuwe service die de gemeente Rotterdam tijdelijk als proef aanbiedt. AMP Logistics regelt de bezorging. De proef loopt in Feijenoord en Prins Alexander. Bewoners van deze gebieden kunnen hun reisdocument tijdens deze proef laten bezorgen voor € 4,95. Dit kan alleen als zij bij de stadswinkel in hun gebied hun paspoort of identiteitskaart aanvragen.

Goed geregeld voor de Rotterdammer
De gemeente Rotterdam wil alles goed geregeld hebben voor de Rotterdammer. Door reisdocumenten te bezorgen, geeft zij gehoor aan de wens van Rotterdammers. Daarnaast speelt de gemeente ook in op de goede ervaringen van andere gemeenten met thuisbezorgen. Wethouder Adriaan Visser (o.a. dienstverlening) : "Deze nieuwe service draagt bij aan de flexibelere en eigentijdse dienstverlening waar we naar streven. Je kan thuis of op het werk, op een voor jou geschikt moment, je paspoort of identiteitskaart in ontvangst nemen. Dat is voor veel mensen een enorme verbetering."

Velig bezorgen op elk adres
Het reisdocument wordt bezorgd door AMP Logistics, in opdracht van de gemeente. Dit bedrijf is specialist in het veilig bezorgen van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. AMP Logistics regelt rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak. Dit gaat dus buiten de gemeente Rotterdam om. De bezorging kan op elk bestaand adres in Nederland plaatsvinden, behalve op de Waddeneilanden. De bezorgkosten bedragen € 4,95 per reisdocument tijdens de proef, die tot 16 maart 2016 loopt.

Welke reisdocumenten worden bezorgd?
Het bezorgen geldt voor de volgende reisdocumenten, zowel voor een normale als spoedaanvraag en voor meerder- en minderjarigen: paspoort, identiteitskaart, zakenpaspoort en tweede paspoort.

De proef wordt na een halfjaar geëvalueerd.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/bezorgendocumenten. Ook kan men bellen met het gemeentelijke informatienummer 14 010 (lokaal tarief).
 


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elisabeth Mondria Raindo, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06 10 25 59 06, e.mondriaraindo@rotterdam.nl