Direct naar de content

Prinses Laurentien aanwezig tijdens Kennisdag Toeslagen010

Op donderdag 14 maart 2024 heeft wethouder Natasha Mohamed-Hoesein Prinses Laurentien van Oranje ontvangen tijdens de Kennisdag Toeslagen010 in zalencentrum Lommerrijk. Gemeente Rotterdam heeft deze bijeenkomst georganiseerd om medewerkers die de Rotterdamse gedupeerden dagelijks begeleiden, kennis met elkaar te laten maken, maar vooral om kennis met elkaar te delen.

Tijdens een vol programma zijn er diverse inhoudelijke workshops gegeven over onder andere schaderoutes. Prinses Laurentien van Oranje kwam zelf uitleg geven over haar stichting (Gelijk)waardig Herstel. Deze stichting werkt met en voor getroffen ouders en geniet hun vertrouwen. Daardoor kan zij snel en gericht werken. Daarnaast biedt zij de mogelijkheid voor ouders om hun levensverhaal te laten optekenen.

Wethouder Mohamed-Hoesein (Schuldhulpverlening, Armoedebestrijding en Taal) herkent dat er veel gevraagd wordt van de medewerkers die de Rotterdamse toeslagenouders en hun kinderen ondersteunen. Wethouder Mohamed-Hoesein: “Wij als gemeente Rotterdam zien de getroffen ouders en jongeren en erkennen het leed dat hun is aangedaan. Maar we moeten ook duidelijk zijn in wat we kunnen betekenen. Vanuit de gemeente moeten we meebewegen met het tempo van de landelijke overheid. Dit is voor de getroffenen erg moeilijk, maar ook voor de gemeente zelf. Wat buiten kijf staat is dat we willen helpen met meer regie op hun toekomst. Zodat Rotterdamse gedupeerden weer in staat zijn om verder te gaan en hun leven kunnen inrichten zoals zij dat zelf willen. Een leven waarin ze niet meer afhankelijk zijn van bewindvoerders, begeleiders of hulpverleners.”

Afbeeldingen

  • Wethouder Natasha Mohamed-Hoesein en Prinses Laurentien van Oranje
    Fotograaf: Arnoud Verhey

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Romijn, bestuursvoorlichter wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal). Telefoonnummer 06-41316524 of m.romijn@rotterdam.nl