Direct naar de content

Prins Alexander B(l)oeit!

Zaterdag 17 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur organiseert de gebiedscommissie Prins Alexander het evenement Prins Alexander B(l)oeit. Het evenement vindt plaats in en om de Open Hof (Hesseplaats 441, Rotterdam-Ommoord).
Met Prins Alexander B(l)loeit wil de gebiedscommissie het talent binnen Prins Alexander een podium geven en zichtbaar maken wat er allemaal te doen is.

 

Bewonersinitiatief
Naast optredens, informatiestands en demo’s van ruim veertig lokale ondernemers, bedrijven en bewoners, kunnen inwoners van Prins Alexander die dag een bewonersinitiatief indienen. De gebiedscommissie neemt dan ter plekke een besluit.
Of het nu gaat om initiatieven voor meer groen in de wijk, talentontwikkeling of een leuke (kinder)activiteit, belangrijk is dat de omgeving er beter van wordt en dat mensen het samen met andere bewoners en/of organisaties uitvoeren. Het aanvraagformulier en meer informatie over bewonersinitiatieven staan op www.opzoomermee.nl onder het kopje bewonersidee.

Werkwijze
Op 17 oktober is het loket bewonersinitiatieven geopend vanaf 10.30 uur tot 14.30 uur. Het is mogelijk om vooraf ingevulde aanvraagformulieren in te leveren. Ook kunnen mensen samen met een gebiedsnetwerker van de gemeente aan de slag om hun idee verder uit te werken.
Elk uur neemt de gebiedscommissie een besluit over de ingediende aanvragen tot 2.500 euro.

Meer informatie
Op www.rotterdam.nl/prinsalexander staat meer informatie en het programma van Prins Alexander B(l)oeit.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine de Koning, communicatieadviseur, 06-232 92 280 of de.dekoning@rotterdam.nl.