Direct naar de content

Prijs voor mooiste terrasvlonder gaat naar Admiraliteit

Tijdens het Happy Streets weekend heeft wethouder Adriaan Visser (o.a. Binnenstad) vanmiddag de horecaondernemer met de mooiste terrasvlonder 2016 in het zonnetje gezet. De jury, bestaande uit Bas Sala (Directeur ontwerpbureau Studio Bas Sala), Edwin Veekens (directeur Gers Magazine), Matthijs van Ommen (Koninklijke Horeca Nederland) en Marieke Berkers (architectuurhistoricus) heeft bepaald dat Admiraliteit Bar & Kitchen aan de Admiraliteitsstraat 17B de mooiste terrasvlonder heeft.
 

Parkeerplaatsen ingericht als terras
De afgelopen drie jaar heeft de gemeente horecaondernemers in de gelegenheid gesteld om tijdelijk één of meerdere parkeerplaatsen in te richten als terras. Wethouder Adriaan Visser: "De afgelopen drie jaar hebben ondernemers enthousiast gereageerd op de mogelijkheid om terrasvlonders te exploiteren. Dankzij de samenwerking met deze betrokken ondernemers, Koninklijke Horeca Nederland, bewoners en gebiedscommissies zijn de terrasvlonders een welkome aanvulling. Ze passen uitstekend bij onze ambities om de stad gezelliger en aantrekkelijker te maken." Om nog meer ondernemers enthousiast te maken voor het concept, is er dit jaar voor het eerst een prijs uitgereikt voor de mooiste terrasvlonder.

Positief juryrapport voor Admiraliteit
De jury heeft alle terrasvlonders in Rotterdam beoordeeld op kwalitatieve uitstraling, de Gers factor, het gebruik van milieuvriendelijke materialen en de meerwaarde voor de omgeving waarbij de open terrassencultuur voorop staat. Exploitant Rogier Beijer van Admiraliteit Bar & Kitchen is blij verrast dat zijn terrasvlonder heeft gewonnen. Hij doet nu voor het derde jaar mee en is een van de eerste horecaondernemers die gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om de parkeerplaatsen voor zijn horecainrichting in te richten als tijdelijk zomerterras.

Happy Streets
De uitreiking van de mooiste terrasvlonder is onderdeel van het Happy Streets weekend. Tijdens dit weekend komen initiatieven samen die laten zien hoe de stad verandert als de publieke ruimte anders wordt gebruikt. Straten komen tot leven wanneer ze worden teruggegeven aan Rotterdammers van verschillende leeftijden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, te spelen en te bewegen. Ook de terrasvlonders zijn daar een mooi voorbeeld van: waar normaal gesproken een auto geparkeerd staat, is nu ruimte voor terras.

900m2 extra terras
De terrasvlonders liggen van 15 mei tot en met 15 oktober 2016 in de stad. Dit jaar hebben 52 horeca ondernemers de terrasvlonder vergund gekregen en er worden hierdoor 93 parkeerplaatsen tijdelijk gebruikt als zomerterras. Rotterdammers, bezoekers en toeristen hebben hierdoor ruim 900m2 extra terras om tijdelijk van te genieten.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl