Direct naar de content

Presentatie bloemlezing wereldpoëzie van burgemeester Aboutaleb

Bij boekhandel Donner op vrijdag 7 juni, 17.30 uur

Het poëziefestival Poetry International viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan heeft Poetry burgemeester Aboutaleb gevraagd een bloemlezing van 50 gedichten uit de wereldpoëzie samen te stellen. De presentatie van de bloemlezing: Lees! is op 7 juni bij boekhandel Donner, waar Prinses Laurentien het eerste exemplaar in ontvangst neemt en een kort woord zal spreken.

Programma
De bundel zal rond 17.30 uur, na een kort welkomstwoord van de uitgever (Douane), aan haar worden overhandigd. Daarna gaat burgemeester Aboutaleb in gesprek met schrijver Ernest van der Kwast over de bloemlezing en zijn betrokkenheid bij poëzie. Tenslotte is er gelegenheid om de bundel te laten signeren. De bijeenkomst is vrij toegankelijk en duurt tot uiterlijk 19.30 uur.

Poetry International
Het Poetry International Festival Rotterdam is het oudste festival van de stad, en een van de oudste van het land. Nobelprijs-winnende dichters stonden als jong talent op Poetry-podia, en het festival was een inspiratiebron voor poëziefestivals wereldwijd. Poetry viert het jubileum met een extra feestelijke festivaleditie van 13-16 juni in de Doelen, waar het festival in 1970 voor het eerst plaatsvond.

Accreditatie
Vertegenwoordigers van de pers kunnen accreditatie aanvragen bij de woordvoerder van burgemeester Aboutaleb (zie Noot voor Redactie met contactgegevens).

Meer informatie over de boekpresentatie op de website van Donner.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl