Direct naar de content

P+R parkeergarages Rotterdam gratis tijdens marathon

In het weekend van zaterdag 9 april en zondag 10 april is de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam. Deze Rotterdamse marathon is een sportief evenement met veel deelnemers maar ook met heel veel toeschouwers. Omdat veel toeschouwers van buiten Rotterdam met de auto zullen komen, heeft de gemeente Rotterdam besloten dat tijdens de marathon de P+R parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander gratis gebruikt kunnen worden in combinatie met aansluitend gebruik van het openbaar vervoer.

Mede omdat de binnenstad van Rotterdam tijdens de marathon deels is afgesloten, worden deelnemers en toeschouwers van de marathon geadviseerd met de fiets te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Gratis P+R parkeergarages
Omdat er ook veel deelnemers en toeschouwers van de marathon van buiten Rotterdam met de auto komen, kan tijdens het marathonweekend gratis gebruik gemaakt worden van de Rotterdamse P+R parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander. De enige voorwaarde voor het gratis gebruik van deze parkeergarages is dat men aansluitend gebruik maakt van het openbaar vervoer. De overige P+R parkeerlocaties zijn altijd al gratis. Deze parkeerlocaties liggen aan de rand van de stad en zijn vanaf de Ring rond Rotterdam goed bereikbaar.

Parkeren in de binnenstad
Rotterdam telt veel particuliere en gemeentelijke parkeergarages maar de bereikbaarheid zal tijdens de marathon zeker niet optimaal zijn omdat de binnenstad tijdens de marathon deels is afgesloten. Daarom wordt geadviseerd om te parkeren in de gratis P+R parkeergarages. De gemeentelijke parkeergarages in het centrum van de stad zijn in het marathonweekend gewoon geopend. Bij online reserveren gelden lagere tarieven.
Meer informatie is vinden op parkereninrotterdam.nl

P+R terreinen in Rotterdam
P+R Noorderhelling
, P+R Hoogvliet, P+R Nesselande, P+R Melanchtonweg, P+R Alexander, P+R Hoek van Holland, P+R Kralingse Zoom, P+R Pernis, P+R Hoogvliet Tussenwater, P+R Hoogvliet Zalmplaat, P+R Capelsebrug, P+R Beverwaard, P+R Schenkel, P+R Meijersplein, P+R Slinge

Of kijk op P+R parkeergarages en P+R parkeerterreinen: http://www.rotterdam.nl/overzichtprterreinen


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 53 71 27 24 of fwa.marree@rotterdam.nl