Direct naar de content

Pop-up store voor energie besparingsadvies

“Energiebesparing 010”-store in hartje Rotterdam

Alle Rotterdammers kunnen in de pop-up store “Energiebesparing 010” terecht met hun energie besparingsvragen. Wethouder Langenberg (Duurzaamheid) opende zaterdag de nieuwe tijdelijke advieswinkel van de gemeente Rotterdam aan de Van Oldenbarneveltplaats tegenover de Bijenkorf.

De energienota kan een forse kostenpost zijn, vooral bij woningen gebouwd vóór 1980. Tot die tijd was goed isoleren geen prioriteit, waardoor veel bewoners nu koude voeten hebben of tocht voelen bij hun ramen of muren. De warmte gaat naar buiten met als gevolg dat Rotterdammers veel geld kwijt zijn aan energiekosten. Met simpele aanpassingen, zoals een tochtstrip bij de deur kan al veel geld besparen. Maar ook over de meer complexe maatregelen krijgt de Rotterdammer in de pop-up store advies. Of dat nu gaat over isolatie of een betere verwarmingsketel; alles voor meer woonplezier en minder energiekosten.

“In de pop-upstore vindt de Rotterdammer alle informatie voor meer woonplezier en minder energiekosten. Mede dankzij de samenwerking met verschillende Rotterdamse partijen ontstaan dit soort hele mooie initiatieven. We zijn op de goede weg naar verduurzaming ván de stad mét de stad”, aldus wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid).

De pop-up store is gevestigd in het pand van de nieuwe Donner. Met de grootste boekenwinkel van Rotterdam en hun huisbaas, Multi Vastgoed, is een fijne samenwerking opgezet. De pop-up store “Energiebesparing 010” is geopend tot 1 april aanstaande, maar, zoals dat gaat bij een pop-up store, is dat nooit zeker.
Het interieur van de pop-upstore heeft ook een duurzaam karakter. De Bende ontwierp en maakte het. De materialen zijn afkomstig van Rotterdamse bouwplaatsen, dat normaalgesproken als afval afgevoerd wordt. Nu is het ‘ge-upcycled’: hergebruik met een nieuwe bestemming. De planten in de store verzorgt Stek; een klein tuincentrum middenin Rotterdam, dat meer Rotterdamse groene (bewoners-) projecten initieert en organiseert.

Openingstijden van de pop-up store “Energiebesparing 010”:
Maandag tot en met donderdag: 12:00 tot 18:00
Vrijdag: 12:00 tot 21:00
Zaterdag en zondag: 12:00 tot 17:00

Van Oldenbarneveltplaats (pand naast zij-ingang van Donner, tegenover Bijenkorf)

Meer informatie: www.rotterdam.nl/energiebesparing


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl