Direct naar de content

Pop-up actietafels met stadswachten

Van 5 tot en met 10 oktober is het de Week van de Veiligheid. De gemeente Rotterdam legt tijdens deze week dit jaar met een actieweek van de stadswachten extra focus op de rol en zichtbaarheid van de stadswachten in de wijk. Met acties rondom veiligheid gaan zij het gesprek aan met bewoners en ondernemers.

Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid en Handhaving): “Stadswachten werken in wijken om de veiligheid te verbeteren. In de Week van de Veiligheid besteden we extra aandacht aan de zichtbaarheid van stadswachten. Door onder andere de huis-aan-huis acties en de pop-up actietafels.”

Pop-up locaties door de stad
Op verschillende pop-up locaties in de stad staan stadswachten klaar met koffie, thee en een goed gesprek over de veiligheid in de wijk. Rond deze periode staan de donkere dagen van de winter voor de deur, die bekend staan om de stijging van met name inbraken en overvallen. Stadswachten geven daarom op de pop-up locaties en tijdens huis-aan-huis acties tips over het voorkomen van woninginbraken en leggen uit voor welke zaken Rotterdammers terecht kunnen bij de stadswacht. Op verzoek van de politie letten ze op verdachte situaties op straat. Denk aan gestolen auto’s, vermiste personen of hele jonge kinderen alleen op straat. Zo spannen stadswachten zich in voor veilige wijken.

Veilig op school
In de buurt van scholen wordt er deze week door de stadswachten extra gelet op onveilige verkeerssituaties (zoals dubbelparkeren of kinderen alleen uit laten stappen) en ook fietsers in overtreding worden gewaarschuwd. Naast waarschuwen en handhaven, hebben stadswachten ook andere taken, zoals voorlichten. Op middelbare scholen en ROC’s geven zij in deze week voorlichting aan leerkrachten en jongeren over ‘nix onder de 18’.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

Locaties pop-up actietafels