Direct naar de content

Policing Global Cities conferentie in Rotterdam

PERSUITNODIGING

Hoe creëer je een veilige stad? Dat is de centrale vraag tijdens de Policing Global Cities Conferentie die Rotterdam organiseert op 9 en 10 juni. Burgemeesters, politiechefs, medewerkers van justitie en veiligheidsexperts gaan daarover met elkaar in gesprek. Deelnemers komen onder andere uit de Verenigde Staten, Engeland, Italië, Finland, Zuid-Afrika, Spanje, België, Thailand, Kaap Verdië, Portugal en Frankrijk.
 

Burgemeester Ahmed Aboutaleb, Politiechef Eenheid Rotterdam Frank Paauw, Stephen Greenhalgh, Deputy Mayor for Policing and Crime London en Sir Benard Hogan-Howe, Head of the Metropolitan Police Service in Londen zijn de gastheren van de tweede Policing Global Cities conferentie. De eerste vond plaats in Londen in 2013.

Thema's

  1. Terugdringen van terrorisme en sociale cohesie
  2. Veerkrachtige steden & cyber crime
  3. Veiligheidsbeleving
  4. Anticiperen op criminaliteit door statistische voorspellingen.

De pers is van harte uitgenodigd om dinsdag 9 juni om 13.15 uur de opening bij te wonen en op woensdag 10 juni om 17.00 uur de afsluiting in het Nieuwe Luxortheater op de Kop van Zuid.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl