Direct naar de content

Plafonds Maastunnel krijgen nieuwe beschermlaag

Langdurige nacht- en weekendafsluitingen van noord naar zuid

De plafonds van de Maastunnel krijgen een nieuwe beschermlaag. In de periode van 4 januari tot en met 4 april 2016 is de Maastunnel daarom op alle werkdagen van ‘s avonds 22.00 uur tot ’s morgens 6.00 uur in de rijrichting van noord naar zuid afgesloten. Datzelfde geldt ook voor alle weekenden van vrijdagavond van 22.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Erasmusbrug.

De werkzaamheden worden vooruitlopend op de renovatie en restauratie van Maastunnel uitgevoerd. Het werk bestaat uit het verwijderen van de oude beschermlaag en het aanbrengen van nieuwe coating op de plafonds van alle tunnelbuizen. Bij de planning is rekening gehouden met andere wegwerkzaamheden en evenementen in de stad.

Nacht- en weekendafsluitingen Noord-Zuid
Om de werkzaamheden aan de plafonds goed en veilig te kunnen uitvoeren wordt de Maastunnel tussen 4 januari en 4 april 2016 iedere werkdag in de nacht van noord naar zuid afgesloten voor het snelverkeer. Tevens wordt de Maastunnel in deze periode alle weekenden in de rijrichting van noord naar zuid afgesloten.

De afsluitingen zijn van 4 januari tot en met 4 april 2016:
– elke werkdag van ‘s avonds 22.00 uur tot ’s morgens 06.00 uur;
– elk weekend van vrijdag 22.00 uur tot maandag 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug 
Tijdens de afsluiting van de noord-zuidrijrichting van de Maastunnel wordt het snelverkeer van noord naar zuid omgeleid via de Erasmusbrug. De omleiding staat op borden aangegeven. Snelverkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk. Deze afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden in de fiets- en voetgangerstunnel worden later ingepland.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 0653 712 724 of fwa.marree@rotterdam.nl