Direct naar de content

Pitchavond voor Rotterdamse culturele plannen

Je culturele plan pitchen en dezelfde avond nog horen of je subsidie krijgt. Dat kan binnenkort met Pitcher Perfect 010: een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren die niet terecht kunnen bij de reguliere subsidieloketten voor kunst en cultuur. De gemeente Rotterdam organiseert vanaf nu twee keer per jaar een openbaar toegankelijke pitchavond waar maximaal twintig deelnemers hun plannen presenteren. De inschrijving voor de eerste pitchavond opent op 1 maart.

De pitchavond werd in 2018 als eenmalige pilot georganiseerd. De formule bleek succesvol. De pitchers beoordelen zelf hun medepitchers en adviseren over de te verstrekken bedragen. Aan het eind van de avond is het totaalbedrag van 90.000 Euro verdeeld over maximaal twintig deelnemers. Per aanvraag geldt een maximum van 10.000 Euro.

,,Pitcher Perfect 010 biedt een podium voor cultuurprojecten waar nu geen subsidie voor is.”, zegt wethouder Said Kasmi (Cultuur). ,,Ook geven we nieuwe makers en kunstenaars de mogelijkheid om hun talenten te benutten en uit te bouwen. We kunnen op deze manier snel inspelen op actuele ontwikkelingen en bieden ruimte voor innovatie en experiment.’’

Maatwerk voor jonge, startende culturele ondernemers

De gemeente wil alternatieve vormen van subsidie en financiering aanbieden aan een groep culturele ondernemers en kunstenaars, die nu vaak geen subsidie kunnen vinden die bij hen past. Pitcher Perfect 010 is een van die alternatieven.

Eerder heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Voordekunst, het grootste crowdfundingplatform voor de creatieve sector van Nederland. En onlangs is de Rotterdamse Cultuurlening van start gegaan. Creatieven kunnen deze lening aanvragen via Cultuur+Ondernemen.

Aanmelden

Via https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-pitcherperfect010 kunnen deelnemers zich vanaf 1 maart aanmelden voor de eerste pitchavond op vrijdag 10 mei. Aanmelding is in volgorde van binnenkomst en deelnemers kunnen maximaal één keer per jaar een aanvraag indienen. De tweede pitchavond vindt plaats in het najaar.

Meer informatie: https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/kunst-en-cultuur/


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente Rotterdam, Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en toerisme), 06 284 894 54