Direct naar de content

Persbericht

Uitreiking Rotterdammert aan Bero Beyer

Stadspenning de Rotterdammert voor Bero Beyer

Vertrekkend artistiek directeur van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) Bero Beyer heeft zaterdag 1 februari stadspenning de Rotterdammert ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens zijn afscheidsfeest uitgereikt door wethouder Kasmi. Met de Rotterdammert eert de stad Rotterdam mensen die zich intensief hebben ingezet voor de stad.

Beyer (12-11-1969, Bremerhaven) ontving de stadspenning vanwege zijn passievolle, kundige leiding aan het IFFR. Als promotor pur sang reisde hij de wereld over om duidelijk te maken dat het Rotterdamse festival de place to be is voor jonge, enthousiaste filmmakers. Zo heeft hij relevante en spraakmakende films naar Rotterdam kunnen halen. En ervoor gezorgd dat het IFFR fier naast festivals in Berlijn, Toronto en Venetië schittert.

Innovatie
Beyer schuwt vernieuwingen niet. Hij heeft overzicht in het enorme aanbod films gebracht door secties in te voeren met elk een eigen kleur en karakter. Ook heeft hij Talks en Masterclasses een mooie plek in het festival gegeven. Verder heeft de Nederlandse artistieke film een groter podium gekregen in de programmering van het IFFR.

Hubert Bals Fonds
Door de samenwerking met Creative Europe en het Nederlands Filmfonds heeft Beyer meer speelruimte gecreëerd voor het Hubert Bals Fonds. Via dit fonds ondersteunt het IFFR opmerkelijke of dringende filmprojecten uit bijvoorbeeld Afrika, Latijns-Amerika en delen van Oost-Europa. Wethouder Kasmi: ‘Je hebt het festival als artistiek directeur naar een hoger plan getild. Dat is goed voor filmliefhebbers en goed voor de stad. Het IFFR is tenslotte een iconisch event dat Rotterdam ook als stad op de kaart zet.’

Over stadspenning de Rotterdammert
Stadspenning de Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: