Direct naar de content

Persaccreditatie fysieke vergaderingen

Commissievergaderingen en raadsvergaderingen

Het presidium heeft besloten dat met ingang van deze week op beperkte schaal weer fysieke vergaderingen plaats kunnen vinden. In de komende persberichten wordt aangegeven welke vergaderingen fysiek plaatsvinden.

Deze week vinden de volgende vergaderingen fysiek plaats in de raadzaal:

  • Woensdag 10 juni, 09.30 uur – commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte
  • Donderdag 11 juni, 10.00 uur – actualiteitenraad

Gelieve onderstaande informatie met betrekking tot persaccreditatie, toegang tot de tribune en het houden van afstand zorgvuldig tot u nemen.

Persaccreditatie
Met inachtneming van het afstandscriterium is een beperkt aantal personen toegestaan in de raadzaal. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar voor de pers (aanmelden verplicht). In de raadzaal is het voor de pers alleen toegestaan plaats te nemen op de publieke tribune. De perstribune is helaas niet toegankelijk. Het is daarom dus niet mogelijk om met een camera in te prikken op het geluid vanuit de raadzaal. Het is tijdelijk wel toegestaan foto- en filmopnamen te maken vanaf de publieke tribune. Inzoomen op documenten of schermen van raadsleden is niet toegestaan.

Let op: om toegelaten te worden tot de publieke tribune moet u zich uiterlijk één uur voor aanvang van de vergadering aanmelden. Zonder vooraanmelding wordt de toegang geweigerd. U meldt zich aan via Lindi Bor (06 – 14 64 31 29) door een bericht te sturen met de volgende informatie: naam, mediaorganisatie en voor welke vergadering u zich aanmeldt.

Toegang tot de publieke tribune
Na bevestiging van uw aanmelding kunt u via de ingang in de stadhuistuin de publieke tribune betreden. De publieke tribune is momenteel alleen te betreden door vooraf aangemelde mensen van de pers en dus niet voor publiek. Zonder aanmelding wordt de toegang door de beveiliging geweigerd. Op de publieke tribune is eten en drinken niet toegestaan.

Afstand houden op de publieke tribune
In en rondom het stadhuis worden afstandsmaatregelen gehanteerd. Ook op de publieke tribune geldt dat u altijd anderhalve meter afstand houdt van andere mensen. Er is een maximum aantal plaatsen op de perstribune beschikbaar. De beveiliging wijst u op de zitplaatsen die gebruikt mogen worden.