Direct naar de content

Paspoort thuis of op het werk laten bezorgen? In Rotterdam kan het!

Rotterdammers kunnen een reisdocument voortaan thuis of op het werk laten bezorgen. Dit betekent dat een inwoner die een nieuw reisdocument nodig heeft, nog maar één keer naar de balie van de stadswinkel hoeft te komen: alleen voor de aanvraag. Het bedrijf AMP Groep bezorgt vervolgens het document. De kosten voor de bezorgservice zijn €4,95. De bezorgservice geldt voor een paspoort, identiteitskaart, zakenpaspoort en tweede paspoort.

“De gemeente Rotterdam hecht grote waarde aan goede dienstverlening voor de Rotterdammers. Daarom hebben we sinds 2013 meegedaan aan een proeftuin van het ministerie van Binnenlandse zaken voor het laten thuisbezorgen van reisdocumenten. Het was toen alleen mogelijk om in de gebieden Feijenoord en Prins Alexander het reisdocument te laten bezorgen. Nu drie jaar later kan dit in heel Rotterdam en zijn we de eerste grote stad in Nederland die deze dienst aanbiedt aan haar inwoners.“, aldus wethouder Adriaan Visser (o.a. Organisatie)

Voordelen
Het reisdocument kan thuis, op het werk of op elk ander adres in Nederland worden afgeleverd, behalve op de Waddeneilanden. Bezorgen in de avond of op zaterdag is ook mogelijk. Voordelen voor de Rotterdammers zijn minder reistijd of wachttijd in de stadswinkel en geen reiskosten om het reisdocument op te halen.

Veilig bezorgd
AMP Groep bezorgt het reisdocument. Dit bedrijf is specialist in het veilig afgeven van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. AMP Groep regelt rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak. De klant wordt door middel van e-mail en sms op de hoogte gehouden over de komst van de bezorger. Die controleert de identiteit van de Rotterdammer en neemt het oude document in ter vernietiging. Van tevoren kan een pasfoto van de bezorger bekeken worden, zodat de Rotterdammer weet wie er aan de deur komt.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/bezorgendocumenten.
Ook kan er contact worden opgenomen met het gemeentelijke informatienummer 14 010 (lokaal tarief).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl