Direct naar de content

Pascal Lansink-Bastemeijer nieuwe wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit

Pascal Lansink-Bastemeijer (49, VVD) is vandaag door de gemeenteraad beëdigd als wethouder in het Rotterdamse college van b en w. Lansink-Bastemeijer krijgt de portefeuille Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. Hij volgt daarmee voormalig wethouder Vincent Karremans op, die staatssecretaris is geworden in het nieuwe kabinet. Voor zijn benoeming als wethouder was Lansink-Bastemeijer fractievoorzitter van de Rotterdamse VVD in de gemeenteraad en bekleedde verschillende leidinggevende functies bij KWF Kankerbestrijding.

Lansink-Bastemeijer: “Het is een geweldige eer om deze prachtige stad te mogen dienen als wethouder. Ik woon al jaren in Delfshaven, een plek waar al het moois dat de stad te bieden heeft, al die verschillende Rotterdammers en ook alle problemen samenkomen. In deze en alle andere wijken is het werk nog lang niet af – er is nog veel te doen. Of het nu gaat om de doorstroming van en de veiligheid in het verkeer, om het aanpakken van seksuele straatintimidatie, of om de strijd tegen zwerfafval, ik zet me met volle kracht in om Rotterdam schoner, groener en veiliger te maken. Het zal soms pittige keuzes vergen, maar ik volg daarbij mijn hart voor de stad, met een open blik en altijd op zoek naar een oplossing die werkt.”

Politieke carrière
Lansink-Bastemeijer is geen onbekende in de Rotterdamse politiek. Namens zijn partij was hij van 2006 tot 2014 fractievoorzitter van de VVD in de gebiedscommissie Delfshaven. Daarna trad hij toe tot de gemeenteraad. Eerst als burgerlid voor commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte, en sinds 2017 als gemeenteraadslid. In september 2021 werd hij verkozen tot fractievoorzitter van de VVD.  Als gemeenteraadslid voerde hij het woord over de portefeuilles veilig, financiën, zorg, cultuur, sport, buitenruimte en LHBTIQA+.

Tijdens zijn politieke carrière heeft Lansink-Bastemeijer zich onder andere ingezet voor de afschaffing van de hondenbelasting, verschillende groeninitiatieven en de aanpak van hangjongeren en verkeersaso’s. Ook maakte hij zich sterk voor de aanpak seksuele straatintimidatie en voor de positie van de LHBTIQA+-gemeenschap.

KWF Kankerbestrijding
Naast zijn loopbaan als politicus werkte Lansink-Bastemeijer 16 jaar lang bij KWF Kankerbestrijding. Daar bekleedde hij verschillende functies. De rode draad in zijn werk voor KWF was een combinatie van verandermanagement, innovatie, het opstellen van meerjarige strategieën en het vormen en aansturen van verschillende teams. Dat alles met oog op een betere (na)zorg voor kankerpatiënten.

Lansink-Bastemeijer werd in 1975 geboren in Gilze-Rijen. In 1993 verhuisde hij naar Rotterdam. Hij is getrouwd en woont met zijn man in Delfshaven.

Afbeeldingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Pascal Lansink-Bastemeijer, 06 – 481 386 31 of tm.vanrijn@rotterdam.nl